INFORÁDIÓ 
2019. február 20. szerda
Aladár, Álmos

japán

esőzés

áradás

halálos áldozat

Döbbenetes károkat okozott az áradás Japánban

Döbbenetes károkat okozott az áradás Japánban

Infostart / MTI

Házat, garázst sodor a víz, a tulajdonosok egy szál kötélen kapaszkodnak vagy a tetőre menekülve várnak a segítségre. Az 1982 óta nem látott mértékű árvízkatasztrófa sújtotta helyszínekre a japán elnök is ellátogat.

Még mindig országszerte káosz van Japánban, ahol a múlt hét második fele óta tartó heves esőzések áradásokat és földcsuszamlásokat okoztak. Mostanáig legkevesebb 155-en meghaltak, sokakat továbbra is eltűntként tartanak nyilván.

Becslések szerint mintegy 2 millió embernek kellett elhagynia otthonát.

Sok bolt, vendéglátóhely, gyárak - köztük autó- és élelmiszergyárak - váltak üzemképtelenné. Ezért a boltokban is hiány van, különösen kenyérből és péksüteményből. Sok út járhatatlan az áradásokban érintett területeken, sokan vannak áram és víz nélkül, nem tudnak mosakodni és a toalett sem működik.

Japánban a másfél hétig tartó heves esőzések kiváltotta áradások és földcsuszamlások után most több helyen 30 Celsius-fok fölötti perzselő hőség van, ezért sokakat fenyeget hőguta áram- és vízellátás híján.

Bár a kitartó esőzéseknek vége szakadt, a meteorológiai szolgálatok hirtelen záporokra és zivatarokra figyelmeztettek, illetve a felázott talajra tekintettel további földcsuszamlásokra a meredek lejtőkön.

Nyitókép: Facebook / Severe Weather Europe
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018