eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Stockholmi merénylet: négy áldozat, négy megdöbbentő történet

Stockholmi merénylet: négy áldozat, négy megdöbbentő történet

Egy 69 éves svéd nő a pénteki, stockholmi teherautós terrortámadás negyedik ismertté vált halálos áldozata. Rajta kívül egy belga nőt, egy brit férfit és egy 11 éves svéd kislányt gázolt el az üzbég származású merénylő.

Lena Wahlberg a stockholmi sétálóutcán elkövetett támadás utolsó azonosított áldozata. A  69 éves ljungskilei nő családja csak a neve és a fényképe nyilvánosságra hozatalához járult hozzá, további részletek nem ismertek.

Crispin Bevington, a Spotify zenemegosztó vezető munkatársa is a támadás áldozata. A 41 éves brit férfi a cég igazgatójaként dolgozott, és a svéd fővárosban élt svéd feleségével és két gyermekével. 

A 31 éves belga Mailys Dereymaeker a barátaira várt a sétálóutcában, amikor elütötte a merénylő teherautója. A hazájában éppen a kiutasításra ítélt menedékkérők ellátásában dolgozó pszichológus, akit egy másfél éves gyermek várt otthon, a barátaival érkezett Stockholmba egy hosszú hétvégére, és éppen a megbeszélt találkozón várt a többiekre a belvárosba, amikor megtörtént a tragédia. 

Egy 11 éves svéd kislány a negyedik áldozat, akinek az iskolából hazafelé éppen a belvároson át vezetett az útja. Éppen a sétálóutcánál szállt volna át a buszról a metróra. A szülei sokáig eltűntként keresték, és végül csak a DNS-vizsgálatok alapján derült ki, hogy ő is a merénylet áldozata lett. 

További 15 ember került kórházba a terrortámadás után, és nyolcan még mindig kezelésre szorulnak, közülük kettőnek súlyos az állapota, őket még az intenzív osztályon kezelik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Együttműködik Japán és Brazília

Együttműködik Japán és Brazília

A japán miniszterelnök brazíliai látogatásán a két ország megállapodott pénteken abban, hogy együttműködve fokozzák erőfeszítéseiket a klímaváltozás elleni küzdelemben és az Amazonas-vidéki esőerdők védelmében, amihez Tokió anyagilag is hozzájárul. Kisida Fumio és Luiz Inácio Lula da Silva aláírt egy Zöld Partnerségi Kezdeményezés című, átfogó együttműködési megállapodást az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséről és olyan környezetvédelmi célokról, mint például az erodálódott mezőgazdasági területek helyreállítása, az erdőirtás megakadályozása és a fenntartható mezőgazdaság előmozdítása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 15:40
×
×
×
×