eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

„Nem tudok megbocsátani magamnak” – megrázó szavak a túlélő szülőtől

Mindkét gyermeke meghalt annak a tanárnak, aki többeket kimentett az égő buszból az olaszországi autópályán.

Vígh György, a Szinyei Merse Pál Gimnázium tornatanára és felesége, Erika 30 éves fiukkal, Balázzsal, és 18 éves lányukkal, Laurával utaztak a buszon, mikor a baleset történt – idézi fel a Corriere della Serra című olasz lap.

A tanár és felesége saját életüket is kockáztatva segítettek a már lángokban álló buszban rekedt diákoknak. Több diákot a tornatanár és felesége önfeláldozása mentett meg. Saját gyermekeiket azonban már nem tudták kihozni az égő járműből.

A 18 éves Laura, aki barátjával utazott a buszon, Erika beszámolója szerint a baleset pillanatában aludt. Ahogy az ütközés megtörtént, anyja a keresésére indult. Laura az ülések alá szorult, és nem tudott kimászni. Erika megpróbálta kihúzni, de a felcsapó lángok miatt hátrébb kellett mennie, és a következő másodpercben már késő volt.

„Nem láttam mást, csak a tüzet. Bűnösnek érzem magam, nem tudok megbocsátani magamnak, amiért nem tudtam megmenteni a lányomat” – mondta a nő az újság tudósítójának .

Vígh György súlyos égési sérüléseket szenvedett, nem tud felkelni kórházi ágyából.

A cikkben a szülők még reménykedtek, hogy nagyobbik gyerekük ott lesz a sérült túlélők közt. Hivatalos hírforrások ugyan egyelőre nem közölték, hogy Vígh Balázs is az áldozatok közt lenne, de az FTC Jégkorong Szakosztály már azt közölte, hogy a csapat korábbi játékosa is elhunyt.

Vígh Balázs tíz éven keresztül volt a Ferencváros játékosa – kölyöktől a MOL Ligáig, a 2008/09-es szezonig –, majd egy év kihagyást követően még két idényt lejátszott a legmagasabb szinten, ekkor már az Újpesti TE színeiben. Összesen 97-szer lépett jégre a magyar bázisú bajnokságban, 7 gólt és 2 asszisztot jegyzett. 2014 és 2016 között még játszott a szerb bajnokságban induló Tisza Volánban - írta a Jégkorongblog.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×