eur:
394.44
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Terrorveszélyre figyelmeztettek Törökország amerikai szállodáinál

Terrorcselekmény célpontjává válhatnak a dél-törökországi Adana városának amerikai láncokhoz tartozó szállodái - közölte hétfői figyelmeztetésében az Egyesült Államok adanai konzulátusa, a hozzá eljuttatott konkrét és hiteles fenyegetésekre hivatkozva.

A diplomáciai képviselet weboldalára feltett közlemény óvatosságra inti az érintett hotelekben megszálló amerikai állampolgárokat, ugyanakkor nem nevez meg konkrét szállodákat.

Adana Törökország ötödik legnagyobb városa, mintegy 15 kilométerre fekszik az incirliki légitámaszponttól, ahonnan az amerikai légierő harci gépei az Iszlám Állam szerevezet elleni szíriai bevetéseikre indulnak.

A washingtoni külügyminisztérium már korábban is eltanácsolta az amerikai állampolgárokat a délkelet-törökországi utazásoktól.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×