eur:
393.84
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Őrizetbe vették az orosz bombázót lelövő két pilótát

Őrizetbe vették Törökországban azt a két pilótát, aki tavaly novemberben lelőtt egy Szu-24-es orosz bombázót - erősítette meg kedden Bekir Bozdag török igazságügyi miniszter a Habertürk tévében.

Ankara adatai szerint a két pilóta részt vett a szombatra virradó éjjel végrehajtott katonai hatalomátvételi kísérletben. A hatóságok szerint a puccs értelmi szerzői a török légierőhöz tartoztak.

Az orosz Szu-24-es lelövése vezetett tavaly Ankara és Moszkva viszonyának megromlásához. Vlagyimir Putyin orosz elnök a terroristák cinkosai által elkövetett "hátbatámadásnak" nevezte a történteket. Moszkva bocsánatkérést, a vétkesek megbüntetését és kártérítést követelt Ankarától.

A két ország között a kapcsolat csupán idén júniusban kezdett normalizálódni, amikor Recep Tayyip Erdogan török elnök a június 12-i Oroszország napja alkalmából levélben köszöntötte Putyint, és egyben reményét fejezte ki, hogy helyre lehet állítani a két ország közötti kapcsolatokat. Bocsánatot kért a gép lelövéséért és a két orosz pilóta haláláért.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×