eur:
394.42
usd:
370.32
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Görögország ismét a tűz ellen harcol - 43 fokos a hőség

Tűzoltók két heves tűzvésszel vívtak harcot kedden Athén környékén, miután a görög katasztrófavédelmi szervek több országrészre kiterjedő tűzvédelmi készültséget rendeltek el a hétvégi hőhullám nyomán.

A görög fővárostól északnyugatra lévő térségben három repülőgépet és két helikoptert is bevetettek a 150 tűzoltó mellett a lángok oltására. A hatóságok lezárták az athéni nemzetközi repülőtérre vezető autópályát, így a légikikötőbe egyelőre nem lehet gépjárműveken eljutni. A tűz nem veszélyezteti közvetlenül a lakóházakat.

A tűzvédelmi készültség Athénra és környékére, az ország keleti részeire, valamint Kréta szigetére vonatkozik. Görögország egyes térségeiben a hét végén 43 Celsius-fokos hőséget mértek.

A hónap elején a görög hatóságok szigorú tűzvédelmi intézkedéseket vezettek be, és a tűzokozók a szokásosnál keményebb büntetésre számíthatnak. A két évvel ezelőtti dél-görögországi tűzvészekben hetvenen haltak meg.

A Jón-tengeren található Zákinthosz szigetéről kedden újabb tűzesetről érkezett jelentés. A hét végén csaknem hetven nyaralót kellett kimenekíteniük a tűzoltóknak és mentőegységeknek a tengerpartról, miután egy erdőtűz bekerítette a pihenőket.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×