eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Az erős szél miatt felborult egy magyar lakókocsi Horvátországban

Az erős szél miatt felborult egy magyar lakókocsi vasárnap délelőtt Horvátországban, Zára közelében, ahol éppen a viharos időjárás miatt terelték el az A1-es autópálya forgalmát - közölte vasárnap honlapján a Vecernji List napilap.

Az erős szél miatt még reggel lezárták a Zágráb-Split-Dubrovnik autópálya Maslenica és a Sveti Rok alagút közötti szakaszát, a forgalmat a D54-es főútra terelték át. A lap beszámolója szerint az időjárás azonban a terelőúton is próbára tette az autósokat.

Az elsők között egy magyar járműszerelvény szenvedett balesetet a Maslenica és Obrovac közötti útszakaszon, amikor az erős széllökés felborította a személyautó által húzott lakókocsit. A lap személyi sérülésről nem tudott, de közölte, hogy jelentős anyagi kár keletkezett.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Együttműködik Japán és Brazília

Együttműködik Japán és Brazília

A japán miniszterelnök brazíliai látogatásán a két ország megállapodott pénteken abban, hogy együttműködve fokozzák erőfeszítéseiket a klímaváltozás elleni küzdelemben és az Amazonas-vidéki esőerdők védelmében, amihez Tokió anyagilag is hozzájárul. Kisida Fumio és Luiz Inácio Lula da Silva aláírt egy Zöld Partnerségi Kezdeményezés című, átfogó együttműködési megállapodást az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséről és olyan környezetvédelmi célokról, mint például az erodálódott mezőgazdasági területek helyreállítása, az erdőirtás megakadályozása és a fenntartható mezőgazdaság előmozdítása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 15:40
×
×
×
×