eur:
389.24
usd:
363.84
bux:
68226.98
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Levelekkel nem lehet hatni a kalózokra

A figyelmeztető levelek küldése nem hatásos a kalózkodással szemben - írják a kutatók. Csak a levelet kapók 33 százaléka hagyja abba az illegális letöltést, megosztást a Wiggin nevű médiajoggal foglalkozó cég felmérése szerint.

Azonban 80 százalékuk felhagyna a kalózkodással, ha a levelek után például olyan radikális lépésekre szánnák rá magukat a hatóságok, hogy lekapcsolják az internetről.

A brit kormány egy hete nyilvánította ki újfennt, hogy keményen fellép a webkalózkodás ellen. A felmérés során ezerötszáz britet kérdeztek meg. Június 16-án a kormány várhatóan közölni fogja a Carter Riportnak elkeresztelt jelentést a digitálismédia-fogyasztási szokásokról.

Alexander Ross, a Wiggin egyik szakértője szerint egy levél nem lenne elég a letöltőknek, hogy lemondjanak a kalózkodásról. Ehhez kemény szankciókra van szükség.

Továbbá az internetszolgáltatók előtt nagyobb piac nyílna meg, ha nem lakásalapúak lenne a díjaik, hanem használatalapúak. A videók és online játékok szerelmesei prémiumot fizetnének az extra hozzáférésért. A 20-34 éves férfiak akár 48 fontot is fizetnének ezért havonta pluszban, a 25-34 éves nők pedig 39 fontot is. Átlagosan a kutatás szerint egy internetfelhasználó 26 fontot áldozna ilyesmiért. Sokan néznek például tévét a neten keresztül.

Azaz ha fejlesztik a tartalomszolgáltatást, és differenciálják az előfizetéseket, nagyobb bevételre tehetnek szert.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×