eur:
390.43
usd:
363.93
bux:
68383.81
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Tour de France: több szponzor is faképnél hagyná a kerekeseket

A legnagyobb európai autógyár, a Volkswagen csehországi leányvállalata, a Skoda szóvivője közölte: a cég fontolóra vette a Tour de France anyagi támogatásának beszüntetését. Jelezte, hogy a végső döntés meghozatalában kulcsszerepet játszik a még függőben lévő doppingvádak alakulása. A Skoda nem az egyetlen szponzor, amely a kiválást tervezi.

A Skoda szóvivője elmondta: a Tour de France befejezése után döntenek majd a világ alighanem legjelentősebb nemzetközi kerékpárversenyének további anyagi támogatásáról.

A Volkswagen leányvállalata a Tour de France hivatalos szponzora, emellett jelentős anyagi támogatásban részesíti a német ásványvíz-cég, a Gerolsteiner csapatát. A névadó cég is hasonló tartalmú közleményt adott ki: ebben a Gerolsteiner szintén kilátásba helyezte a szponzorálás beszüntetését.

Mindenki fontolgat

A Deutsche Telekom színeiben kerekező versenyzők támogatása is kérdésessé vált, mert a sportszereket gyártó Adidas szintén fontolóra vette a T-Mobile csapat szponzorálásának leállítását.

Ez évente legalább fél millió eurós veszteséget jelentene a T-Mobile kerékpárosai számára.

A legesélyesebb német csapat egy további szponzora is kilátásba helyezte a visszalépést, a jelek szerint ugyanis a sorozatos doppingbotrányok miatt betelt a pohár az ingolstadti Audi autógyárnál is.

Az Audi szóvivője a Süddeutsche Zeitung című lapnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a végső döntést csak a Tour de France vasárnapi befejezése után hozzák meg.

A verseny számára azonban máris komoly anyagi veszteséget jelent, hogy a két német állami tévécsatorna visszalépett az etapok élő közvetítésétől, azzal érvelve, hogy a közpénzből fenntartott televízió nem vehet részt piszkos játékban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×