eur:
393.25
usd:
354.83
bux:
72243.41
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Mikor végezhetik ki Huszeint?

A Fehér Ház szerint feltehetően már szombaton kivégzik Szaddám Huszein volt iraki elnököt. Egy nevének elhallgatását kérő magas rangú amerikai kormányilletékes azt mondta, hogy Bagdadban dolgozó amerikaiaktól kapta az értesülést.

A politikus erről a texasi Crawfordban beszélt, ahol George Bush amerikai elnök az év végét tölti birtokán, és ahol csütörtökön nemzetbiztonsági kabinetjével tárgyalt az új iraki stratégiáról.

Az iraki fellebbviteli bíróság kedden hagyta jóvá Szaddám Huszein kötél általi kivégzését. Az iraki Legfelsőbb Bíróság szabályzata szerint az ítéletet 30 napon belül végre kell hajtani.

Az ország korábbi teljhatalmú vezetőjét november 5-én ítélte halálra az iraki különleges törvényszék a Dudzsail faluban 1982-ben végrehajtott mészárlás miatt, amelynek 148 áldozata volt.

Címlapról ajánljuk

Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Csaknem a fél ukrán kormány lemondott az elmúlt napokban, szerdán a külügyminiszter is távozott. A posztsztovjet térség szakértője szerint az ukrán elnök teljes kormányváltással enyhítené a politikai és társadalmi feszültséget, így a felelősséget is elháríthatja magától az államfő, akinek hiába járt le a mandátuma, várhatóan a háború végéig a posztján maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×