eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Autós tankol a Mol gyáli töltőállomásán 2020. január 1-jén. A kormány döntése értelmében január 1-jétől emelkedik a biológiai eredetű összetevők bekeverendő aránya az üzemanyagokban, az intézkedéssel Magyarország is csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó államokhoz. A régi típusú autót használóknak célszerű ellenőrizni, hogy lehet-e kocsijukba az új üzemanyagból tankolni.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Végre olcsóbb nálunk az üzemanyag, mint a környező országokban

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 616 forint volt, ami 7 forinttal alacsonyabb a szomszédos országok átlagértéknél. A régióban az átlagár 606 forint volt, a magyar ár 1,7 százalékkal, azaz 10 forinttal volt ennél magasabb - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A dízel üzemanyag heti átlagos ára Magyarországon 623 forint volt, ami 19 forinttal, 3,1 százalékkal haladta meg a régiós 604 forintos átlagárat.A szomszédos országokban 625 forint volt a dízel átlagára, a magyar adat 0,3 százalékkal, azaz 2 forinttal volt ennél alacsonyabb - közölte a KSH.

A 95-ös benzin átlagára Magyarországon 1 forinttal emelkedett az előző heti adathoz képest. A régiós és szomszédos országokban a benzin átlagára 4, illetve 3 forinttal csökkent. A gázolaj átlagára Magyarországon 3 forinttal csökkent egy hét alatt. Ezzel párhuzamosan a régiós átlag is mérséklődött, 6 forinttal. A szomszédos országokban a gázolaj átlagára 5 forinttal csökkent.

A legfrissebb adatok alapján Magyarországhoz képest a régiós országok közül Ausztriában, Horvátországban, Szerbiában és Szlovákiában volt magasabb a benzin átlagára.

Az előző heti adatokhoz képest Romániában csökkent a legnagyobb mértékben a benzin ára, 14 forinttal. Csehország, Lengyelország, Románia és Szlovénia esetében a 95-ös oktánszámú benzin átlagára kevesebb mint 5 százalékkal, Bulgária esetében pedig több mint 15 százalékkal maradt el a magyartól.

A dízelolaj heti átlagára Ausztriában, Horvátországban és Szerbiában meghaladta a magyar értéket, ugyanakkor Bulgáriában több mint 15 százalékkal kisebb volt annál. Szerbia és Szlovénia kivételével a régió összes országában csökkent a dízel átlagára az előző héthez képest. Szlovákiában volt tapasztalható a legnagyobb mértékű, 21 forintos csökkenés.

Közölték: a KSH a következő időszakban az üzemanyagár kísérleti statisztika finomhangolását tervezi. 2024. augusztustól a KSH várhatóan a heti adatok mellett a havi átlagárakat is közzéteszi Magyarország, a régiós és a szomszédos országok üzemanyagárainak statisztikáira vonatkozóan.

Címlapról ajánljuk
A kánikulában akár naponta egy centit is apadhat a Balaton és a Velencei-tó

A kánikulában akár naponta egy centit is apadhat a Balaton és a Velencei-tó

Jelentősen párolognak a hazai tavak a kánikulában, de a Balaton és a Velencei-tó vízszintje is magasabb, mint egy évvel ezelőtt ilyenkor – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője. Siklós Gabriella hozzátette: utánpótlás csak a természetes vízgyűjtő területekről érkezhet, egyelőre azonban nem várható jelentősebb vízmennyiség.

Informatikai káosz - Stabilizálódott a helyzet Ferihegyen, de késések vannak

Folyamatos az utasfelvétel a globális informatikai meghibásodások után.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×