eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Shopping cart, close up
Nyitókép: Getty Images/Kinga Krzeminska

Nagy Márton: a kormány jogi lépéseket tesz a Spar ügyében

"A jogi lépések nem megkerülhetőek” - így fogalmazott a nemzetgazdasági miniszter egy hétfői sajtótájékoztatóján arra a kérdésére, hogy a kormány feljelenti-e a Spart.

Nagy Márton az ATV kérdésére közölte, hogy az ügyben az Igazságügyi Minisztérium fog eljárni, erről bejelentés is lesz, de addig még egy kis türelmet kért. Azzal kapcsolatban, hogy az osztrák anyacéget vagy a Spar Magyarországot, úgyfogalmazott, hogy "itt több szinten történt olyan megállapítás, ami jogszabályokat sért".

A Spar vezérigazgatója egy interjúban a közelmúltban arról beszélt, hogy a magyar kormány nyomást gyakorol rájuk, hogy adjanak részesedést, illetve panaszt is benyújtottak az Európai Bizottsághoz a magyarországi kiskereskedelmi különadó mértéke miatt, amivel a kormány veszteséges működésre kényszeríti őket.

A tárcavezető most elmondta: "a kiskereskedelmi adó bevezetése óta többen feljelentettek minket Brüsszelben vagy itt-ott-amott. A legutóbbi feljelentések kapcsán azt kell mondanom, hogy az Európai Unió elfogadta ezt a kiskereskedelmi adót, tehát azt mondta, hogy ez megfelel az uniós jogszabályoknak. Most történt még egy feljelentés. Egyelőre én nem tudok arról, hogy vizsgálat indult volna, egyelőre az unió azt vizsgálja, hogy vizsgálatot indítson-e".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Marilyn Monroe-tól Billie Eilishig – Dívák és Ikonok a Magyar Zene Házában

Magyarország nemzetközi kulturális pozícióját mutatja, hogy a londoni Viktória és Albert Múzeum először Budapestre utaztatja nagy sikerű Dívák és Ikonok című kiállítását, amelyet a Magyar Zene Háza magyar művészek történeteivel, tárgyaival egészített ki – mondta Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár a tárlatot megnyitó beszédében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×