eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Nagy Márton: van következménye annak, hogy a Spar nagy veszteséggel működik

Nagy Márton is elítélte a Spar legutóbbi nyilatkozatait, amelyben azzal vádolták a kormányt, hogy ki akarja szorítani a magyar piacról a külföldi kiskereskedelmi láncot.

A tárcavezető múlt héten tárgyalt is a cég vezetőjével - mondta a nemzetgazdasági miniszter, amikor a kormány által elfogadott 2024-2030-as új versenyképességi stratégiát mutatta be (erről itt írtunk). Megfogalmazása szerint következményei lesznek az elhangzott kijelentéseknek.

"Megkértem a Spar vezérigazgatóját, hogy tisztázza a kérdéseket. Addig, amíg ezt nem tudja tisztázni, addig megnézzük, hogy a Spar Magyarországon hogyan kíván tovább üzemelni. Meglátjuk, mert önmagában van egy következménye annak, hogy a Spar nagyon nagy veszteséggel működik. Egy ilyen mély veszteség nem fenntartható" - fejtegette a tárcavezető.

Hangsúlyozta, hogy nem akar olyan végső következtetést levonni, hogy valakinek meg kellene vásárolnia a Spart (erről Lázár János beszélt a napokban), de "egy veszteséges üzem nem fenntartható üzem. Maradjunk ennyiben".

Időközben a vg.hu úgy értesült, hogy a magyar kormány pert fontolgathat a Spar osztrák anyacége ellen rágalmazás miatt, miután annak tulajdonosa, egyben vezérigazgatója szokatlanul éles és támadó nyilatkozatot tett március közepén a magyar kormányzatról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×