eur:
395.94
usd:
369.57
bux:
70647.04
2024. június 26. szerda János, Pál
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter beszél a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, valamint a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete és a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete közötti együttműködési megállapodás aláírása után a minisztériumban 2023. november 10-én. A megállapodás célja, hogy tovább erősítse a hazai logisztikai és közúti fuvarozói ágazatot, különös tekintettel annak nemzetgazdaságban betöltött szerepére.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Megelégelte az üzemanyagok árának emelkedését Nagy Márton, berendelte a Mol képviselőit is

Még a hétre egyeztetésre hívta be hivatalába a nemzetgazdasági miniszter a Molt és a Magyar Ásványolaj Szövetséget (MÁSZ), mert a hazai benzinárak meghaladják a régiós középmezőny üzemanyagárait.

A tárcavezető egy más témában tartott sajtótájékoztatón elmondta: volt egy megegyezésük a Magyar Ásványolaj Szövetséggel, illetve ennek tagjaival, köztük a Mollal is, hogy a régiós középmezőnyben kell maradnia a hazai üzemanyagáraknak. Ám most úgy látják, hogy elcsúszás történt, ezért a hét második felére behívta Molt és a MÁSZ-t a minisztériumba, hogy átbeszéljék, hogyan képzeli el a megállapodás betartását a két szervezet.

"Fel fogom hívni a figyelmüket ennek betartására. A további lépés majd ennek a beszélgetésnek a következménye lesz. Az üzemanyagárak nemcsak az uráli típusú, vagy a Brent típusú olajárat követik le, vagy a finomítói kérdésköröket, hanem van benne profittartalom és más is. Aaz ár mindig egy sokelemes tényező, és amikor mi tárgyalunk az üzemanyagárakról, akkor megvizsgáljuk, hogy ezek a tényezők, ezek a tényezők – az input árak, szállítási árak, profit, marzs, stb. – indokoltak-e, és a szomszédos országok esetén hogy néz ki ez a felbontás" – magyarázta Nagy Márton.

Mint arról az Infostart is beszámolt, szerdától várhatóan drágulnak az üzemanyagok a benzinkutakon, miután emelkednek a nagykereskedelmi árak (és egyébként a világpiaci olajár is növekszik).

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×