eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Paul Bradbury/Getty Images

Színt vallottak a magyar cégvezetők – erre számítanak

Optimistábbá váltak a magyar cégvezetők mind az ország, mind saját cégük kilátásait illetően a Niveus Consulting Group tanácsadó felmérése szerint.

A felmérésről szóló összefoglalóból kiderül, hogy míg tavaly négyből három cégvezető számított a makrogazdasági kilátások romlására egyéves időtávban, addig idén minden második (47 százalék) vélte így. Alig több mint egyharmaduk (37 százalék) nem számít a gazdasági környezet változására, míg 16 százalék vár az előzőnél jobb évet.

Az optimizmust erősíti, hogy az energiaköltségekből adódó árnyomás enyhült és a gyengülő forint is kedvező lehet az exportra is dolgozó cégeknek

– közölték.

A válaszadók saját vállalkozásukat illetően még derűlátóbbak; alig 21 százalékuk számít kedvezőtlenebb évekre, az előző évi 63 százalék után és ugyanekkora arányban vannak azok, akik ugyanolyan évre számítanak idén, mint 2023-ra.

A cégvezetők 32 százaléka tervez létszámbővítést, és 70 százalék bérfejlesztést a munkaerő megtartása érdekében.

A válaszadók fele (53 százalék) tervez beruházást egy éven belül akár pályázatok elnyerése nélkül, 21 százalék viszont csak támogatás esetén fejlesztene.

A cégek negyede (26 százalék) egyaltalán nem tervez beruházni 2025-ig

– közölték.

A Niveus Consulting Group harmadik felmerésében közel 600 vállalkozás gazdasági várakozásait vizsgálta.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×