eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Influenza elleni védőoltás injekciós tűben egy salgótarjáni háziorvosi rendelőben 2017. október 24-én. Összesen 1,3 millió adag ingyenes védőoltás van a háziorvosoknál. A térítésmentes védőoltásra a 60 évesnél idősebbek, az asztmások, a cukorbetegek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, valamint a várandós nők jogosultak. Az idén is jár azoknak is a vakcina, akik a munkájuk során vagy szervezett segítségnyújtás keretein belül migránsokkal kerülnek kapcsolatba.
Nyitókép: MTI Fotó: Komka Péter

Kiderült, támogatják-e itthon a külföldön népszerű fogyókúrás injekciót

Milliókba kerül a kezelés külföldön, van, ahol még a társadalombiztosítás is támogatja.

Hihetetlenül népszerű lett a Novo Nordisk Wegovy fogyókúrás injekciója, olyannyira, hogy a vállalat nem is tudja kielégíteni a megugró keresletet. Nemcsak a kínálatban van hiány ugyanakkor, hanem nagyon drága is a készítmény.

A dán gyógyszergyártó cég nem adott be eddig befogadási kérelmet, így a tb-támogatás kérdése sem merült fel ezidáig – tudta meg az economx.hu.

Az Egyesült Államokban körülbelül évi 36 millió forintba kerül egy kúra, de aki nem rendelkezik megfelelő egészségbiztosítással, neki akár 57 millió forint is lehet a költsége. Eközben Németországban és

Hollandiában forintra átszámítva már évi 1,3 millióba kerül a kezelés tb-támogatással,

de egyes országok kormányai közvetlenül tárgyalnak a gyógyszergyárakkal az alacsonyabb árak megállapításáról.

A gyógyszerek társadalombiztosításba történő befogadása egy kérelemre induló folyamat, amelyet az adott gyógyszer forgalomba hozatali engedély jogosultja nyújt be a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz (NEAK). A befogadási eljárás során egy sokrétű egészségpolitikai és költséghatékonysági szakmai vizsgálatot követően születik döntés – nyilatkozta a NEAK.

A már jogszabályban kihirdetett indikációs területek esetében a NEAK saját hatáskörben hozhat döntést. Azon esetekben, ahol a befogadási kérelem új terápiás területre irányul, jogszabály-módosítás szükséges – tették hozzá.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×