eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Shopping cart, close up
Nyitókép: Getty Images/Kinga Krzeminska

Másutt is bevetették ezt a vérlázító "inflációellenes" trükköt

A Barclay's legfrissebb felmérése szerint a fogyasztók kétharmada szembesült azzal a kereskedelmi gyakorlattal, hogy egyes élelmiszergyártók csökkentették a termékek méretét, miközben az árak változatlanok maradtak vagy emelkedtek.

A Privátbankar a Grocery Gazette alapján azt írja, hogy a vásárlók 20 százaléka áttért a nagy kiszerelések vásárlására, és nem veszi tovább a kicsinyített termékeket Angliában. Az elmúlt két hétben számos népszerű márkás termék méretét csökkentették, köztük a Hellmann's majonézes üvegekét, amelyeket a Tescóban 800 grammosról 600 grammosra karcsúsítottak.

Az Arla Foods vajmárkája, a Lurpak nemrégiben 20 százalékkal csökkentette a vajtömbök méretét, így a 250 grammos kiszereléseket 200 grammra csökkentette a sózott, sótlan és light tömbváltozatokban.

A Barclay's megállapította, hogy májusban a fogyasztói kártyás költések éves szinten 3,6 százalékkal nőttek, ami kevesebb mint fele a legutóbbi 8,7 százalékos inflációnak - Nagy-Britanniában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Brutális béremelkedés Magyarországon, de így katasztrofális a helyzet

Brutális béremelkedés Magyarországon, de így katasztrofális a helyzet

Az EU-n belül Magyarországon nőttek a legnagyobb mértékben a munkaerőköltségek 2023 második negyedében az előző év azonos időszakához képest. A mutató egyik összetevőjénél, a béreknél is Magyarországon volt kimutatható a legnagyobb mértékű emelkedés, ami nem is csoda, hiszen az infláció mértéke is nálunk volt a legmagasabb az EU tagországai között a vizsgált időszakban. Ennek hatására pedig nem meglepő, hogy a reálkeresetek nagymértékben csökkennek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×