eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A késztermék tömítettségének ellenőrzése az esztergomi Suzuki-gyárban 2022. október 19-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

"Feltűri ingujját" az idehaza piacvezető autómárka

A klímavédelem jelenti a legnagyobb kihívást a Suzuki számára.

Az esztergomi bázisú Magyar Suzukinál is azt az európai klímavédelmi csomagot tekintik a legnagyobb kihívásnak, amelynek alapján 2035-től csak elektromos új autókat lehet értékesíteni az európai piacokon írja a vg.hu.

Az alapanyaghiány, a növekvő infláció, az emelkedő energiaárak, valamint a forint gyengülése volt leginkább hatással a cég működésére 2022-ben. A portálnak küldött közleményben a Suzuki azt írta, hogy bár mindent megtettek a gyártási költségeik optimalizálására, de a többletráfordításaik egy részét így is kénytelenek voltak beépíteni az új autóik árába.

Ennek dacára két modelljük is a legkeresettebb autó lett a hazai piacon.

A Vitara és az S-Cross megnyerte saját kategóriáját. Az alsó középkategóriás S-Cross volt a legnépszerűbb a magyar gépjárművásárlók körében: 7187 darabot értékesítettek belőle, és ezze 26,36 százalékos részesedést értek el a piacon.

Az SUV városi-szabadidő kategóriás Vitarából 5509 darabot adtak el, ami 23,12 százalékos piaci részesedésnek felel meg.

Ugyanakkor

kihívás lesz az az európai klímavédelmi csomag,

amelynek alapján 2035-től csak elektromos új autókat lehet értékesíteni az európai piacokon a kibocsátáskorlátozás miatt. Tisztában vannak azzal, hogy a zöldfejlesztések egyrészt növelik a kocsik felszereltségét, másrészt a piaci igények miatt is egyre több vezetéstámogató-elektronika kerül a járművekbe.

Jelenleg tehát az a legégetőbb kérdés, hogy az átalakulás hatására miként változik az újonnan elérhető járművek össztömege és ára. Ezek ugyanis nagyban befolyásolják majd a vevők szándékait és végső döntéseit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×