eur:
394.09
usd:
365.69
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Hegedűs Éva, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója a Frida Kahlo alkotásaiból rendezett, Remekművek a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedóból című kiállítás megnyitóján a Magyar Nemzeti Galériában 2018. július 6-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Tiborcz István megvette a leggyorsabban növekvő magyar bank többségi tulajdonrészét

A BDPST Zrt. üzletrész-adásvételi szerződést írt alá a Gránit Bank Zrt. 57 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról, és benyújtotta a tranzakció zárásához szükséges pénzügyi felügyeleti engedély iránti kérelmet a Magyar Nemzeti Bankhoz; az elbírálás folyamatban van – közölte a cég.

A közleményben Tiborcz István, a BDPST Group tulajdonosa kifejtette, hogy tőkeemeléssel biztosítanák a bank további dinamikus növekedéséhez szükséges tőkét. A BDPST Group célja, hogy a befektetéssel tovább diverzifikálja a cégcsoport tevékenységét.

A Gránit Bank irányításában a tranzakció nem jelent változást, a bankot továbbra is Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató vezeti, aki kisebbségi tulajdonosként is érdekelt marad a bank részvényesi értékének növelésében – írták.

Kiemelték: a BDPST Group 57 százalékot vásárol a hazai bankszektor leggyorsabban növekvő, digitális üzleti modellt megvalósító bankjában, a Gránit Bankban.

"Cégcsoportunk elkötelezett pénzügyi befektetőként hosszú távon kívánja támogatni a Gránit Bank üzleti stratégiáját. Tőkeemelés formájában biztosítani kívánjuk a bank további dinamikus növekedéséhez szükséges tőkét. A BDPST Group célja, hogy a befektetéssel tovább diverzifikálja a cégcsoport tevékenységét. Hiszünk a Magyarországon, de globálisan is átalakuló pénzügyi szektor üzleti lehetőségeiben, ezért is kerestünk olyan befektetést, ahol a jövő sikereinek zálogát jelentő digitális szemlélet már adott" – emelte ki Tiborcz István, a BDPST Group tulajdonosa.

Hozzátették, az új tulajdonos deklarálta, hogy további tőkeemelést kíván megvalósítani a Gránit Bankban, tervei hosszú távúak. Emellett támogatja a bankban megvalósuló Új Munkavállalói Résztulajdonosi Program indítását is.

A Gránit Bank 2010 májusában, zöldmezős bankként kezdte meg tevékenységét, mérlegfőösszege az alapítás óta a kilencvenszeresére nőtt, és az idén megközelíti a 700 milliárd forintot, így mára

Magyarország leggyorsabban növekvő bankjává vált.

A bank ügyfélszámláinak száma immár meghaladja a 80 ezret, és a nem-teljesítő hitelek (NPL) rátája pedig mindössze 0,03 százalék, amely érték bőven a hazai bankszektor átlaga alatt marad. A jó eredményeket és a dinamikus növekedést a bank vezetése elsősorban annak tulajdonítja, hogy a Gránit Bank Magyarországon elsőként valósított meg egy innovatív, kifejezetten digitális üzleti modellt – áll a közleményben.

A bankot alapítása óta Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató, a Magyar Bankszövetség elnökségi tagja vezeti. Az 57 százaléknyi tulajdonrésszel kapcsolatos tranzakciót a befektető üzletrész-adásvétel útján fogja megvalósítani, amelynek végrehajtása érdekében harmadik felekkel történő megállapodások előkészítése, illetve a Magyar Nemzeti Bank engedélyezési eljárása folyamatban van.

Ismertették, a 2015-ben alapított BDPST Group dinamikusan növekvő, hosszú távú befektetési szemlélettel rendelkező tőkebefektető társaság, amely eddig elsősorban ingatlanpiaci befektetéseiről volt ismert. A cégcsoport stratégiai célja, hogy egy határozott vízió mentén, szektorokon és országhatárokon átívelő, a nemzetközi versenyben is helytállni képes, kimagasló teljesítményű cégcsoporttá váljon.

"A Gránit Bank megvásárlása minden, számunkra fontos feltételnek megfelel, mert olyan jövőorientált befektetés, amely hosszú távú, amelyben tere van a digitalizációnak és az innovációnak egyaránt" – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök veje a közlemény szerint.

A BDPST Group tulajdonosa emellett kiemelte, hogy a cégcsoport számára kimagaslóan fontos a gazdasági, a társadalmi, illetve a környezeti fenntarthatóság elve és gyakorlata. A BDPST Group olyan befektetéseket keres, amelyek ezeknek a kritériumoknak egyaránt eleget tesznek.

A száz százalékban magyar tulajdonú Gránit Bank rendkívül hatékony pénzintézet, amely joggal lehet büszke az alacsony környezeti terhelésére, a minimalizált károsanyag-kibocsátására, valamint digitális, papírmentes megoldásaira,

amelyekkel évente fák százait menthetik meg - írták.

A BDPST Group dinamikusan növekvő tőkebefektető, ingatlanfejlesztő és szállodaüzemeltető társaság, stratégiai célja, hogy egy erős gazdasági vízió mentén, szektorokon átívelően, egy a nemzetközi versenyben is helytállni képes, kimagasló piaci teljesítményű cégcsoporttá váljék. A cégcsoport, holdingszerűen tulajdonolt leányvállalatain keresztül, beruházóként számos ingatlant, illetve fejlesztési projektet menedzsel. A társaság ingatlanbefektetéseinek célja jellemzően leromlott állapotú, sok esetben műemléki védettség alatt álló épületek felújítása és turisztikai-szállodai funkciókkal történő megtöltése. A vállalat 2021-ben is folytatta szállodafejlesztési és akvizíciós tevékenységét, stratégiai célja ezen a területen, hogy a magyarországi és nemzetközi piac meghatározó szereplőjévé váljon, egyedi, megkülönböztető szállodaportfólióval. A BDPST Group anyavállalata Zrt. formában működik. Fő tevékenysége az ingatlangazdálkodás, míg a cégcsoport a leányvállalatain keresztül látja el a fejlesztői, beruházói és szállodaüzemeltetési, márkastratégiai, valamint tanácsadási feladatokat – áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×