INFORÁDIÓ
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende

magyar közlöny

koronavírus

vendéglátás

bértámogatás

Védőmaszkot visel egy kávézó felszolgálója a koronavírus-járvány második hulláma miatt Nyíregyházán 2020. november 2-án. Ezen a napon életbe lépett a maszkviselésre vonatkozó új szabály: már az éttermekben, vendéglátóhelyeken és szórakozóhelyeken is maszkot kell viselni - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK).

Életbe lépett a bértámogatás új rendszere

Infostart

Megjelent a Magyar Közlönyben a kormányrendelet, amelynek értelmében támogatási előlegként kapják meg a bértámogatást a vendéglátók, szálláshelyek és néhány más vállalkozásfajta tulajdonosai.

Február 3-tól hatályos az a rendeletmódosítás, amely változtat a vendéglátóipari és turisztikai cégek eddigi támogatási rendszerén.

A szektorban érdekelt vállalkozók

előre, támogatási előlegként megkapják a megítélt állami bértámogatást az igénylést követően.

A rendelet kimondja azt is, hogy ha a határozattal megállapított támogatásra a munkaadó bármely okból már nem vagy nem teljes egészében jogosult, azt – a munkaerőpiaci programban meghatározottak szerint – haladéktalanul be kell jelentenie a határozatot hozó fővárosi és megyei kormányhivatalnak.

A munkaadó a támogatás időtartamának utolsó napját követő második hónap végéig – a munkaerőpiaci programban meghatározottak szerint – kell igazolnia, hogy a részére folyósított támogatásra jogosult volt. Amennyiben ezen időpontig a munkaadó nem, vagy csak részben igazolja a támogatásra való jogosultságát, a részére folyósított támogatás azon részét, amelyet jogosulatlanul vett igénybe, vissza kell fizetnie

Már harmadik hónapja vannak zárva a vendéglátóhelyek, csak azoknak van bevételük, akik elvitelre tudnak ételt készíteni. A hétvégén a tilalom ellenére tüntettek is a vendéglátósok az újranyitásért.

Nyitókép: MTI/Balázs Attila
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018