eur:
394.93
usd:
365.22
bux:
65490.29
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Czafik Zsolt, a Wellis Magyarország Zrt. ügyvezető igazgatója (b) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Wellis Magyarország Zrt. beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. október 7-én. A magyar tulajdonú cég 8,5 milliárd forint beruházást hajt végre Ózdon, 800 új munkahelyet hoz létre a városban és környékén.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Gigaberuházás Ózdon, külföldi cég helyét veszi át egy magyar

A Wellis 8,5 milliárd forint beruházással 800 új munkahelyet hoz létre.

A magyar tulajdonú Wellis Magyarország Zrt. 8,5 milliárd forintos beruházás hajt végre Ózdon, 800 új munkahelyet hoz létre a városban és környékén, a családoknak kiszámítható jövőt ad, ehhez a kormány 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A magyar vállalkozás Ózdon a területről kivonuló külföldi vállalat helyét veszi át kormányzati támogatással,

a svájci tulajdonú ABB februárban jelentette be, hogy megszünteti ózdi gazdasági tevékenységét, bezárja az ottani gyárát, és elbocsátja több mint 900 munkavállalóját.

A Wellis megvette az ABB otthagyott ózdi telepét, a 29 ezer négyzetméternyi gyárterületre új gépeket visz, emellett 20 ezer négyzetméter logisztikai központot épít, a beruházással a medencegyártásban a világ egyik legnagyobb kapacitását hozza létre.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a magyar tulajdonú Wellis magyar fejlesztéssel, magyar termékeket állít elő Magyarországon, a társaság mára Európa legnagyobb jakuzzigyártójává vált, és ott van a világ öt legnagyobb, medencét gyártó vállalatai között.

Czafik Zsolt, a Wellis Magyarország Zrt. vezérigazgatója elmondta, vállalatuk 2003-ban alakult, 2010 óta gyártanak masszázsmedencét, 2020-ra Európa vezető masszázsmedence-gyártójává váltak. Dabasi telephelyükön 600 munkavállalót foglalkoztatnak. Az európai sikerek mellett tavaly megjelentek az Amerikai Egyesült Államok piacán is, Miamiban és New Yorkban raktárbázist nyitottak, a keleti parton 50 kereskedés értékesíti a Wellis masszázsmedencéit.

Riz Gábor (Fidesz), az ózdi térség országgyűlési képviselője elmondta, a Wellis beruházása a térségben élő családok számára biztosít munkát, a város azon dolgozik, hogy segítsék további cégek letelepedését a városban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Egyáltalán nem mindegy, hogy mikor mész nyugdíjba - Hasonló életpályánál is hatalmas eltérések lehetnek

Egyáltalán nem mindegy, hogy mikor mész nyugdíjba - Hasonló életpályánál is hatalmas eltérések lehetnek

A nyugdíjszámítás során meghatározó jelentőségű valorizácós szorzószámok minden évben a kedvezmények nélkül számított országos nettó átlagbér előző évi nominális növekedését tükrözik, az erről szóló idei kormányrendelet tervezetét március 13-án küldték társadalmi egyeztetésre. Miután a nyugdíjba vonulás évét megelőző év kereseti szintjéhez kell igazítani az 1988 óta figyelembe vehető korábbi évek kereseteit, az utóbbi években egyre erősebben érvényesül az a jelenség, hogy a nyugdíjigénylés évének meghatározó jelentősége van a nyugdíj összegének alakításában: minél későbbi évben igényli a nyugdíját a jogosult, annál jobban járhat, még nagyon hasonló életpályák esetén is. Ezt a méltánytalanságot sem az inflációs nyugdíjemelés, sem a 13. havi nyugdíj nem képes megnyugtatóan kezelni, megoldást csak a nyugdíjemelési eljárás olyan módosítása hozhatna, amelynek révén a nyugdíj megállapításának évétől függő valorizációs korrekció is megjelenne az emelés mértékét meghatározó tényezők között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×