eur:
394.47
usd:
369.68
bux:
65166.39
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Minden negyedik cég kérne NHP Hajrá finanszírozást

A K&H Bank tapasztalatai szerint főleg a forgóeszköz hitel kell, de az agrárberuházások is felpörögtek a kedvezményes jegybanki finanszírozási lehetőségtől.

A cégek több mint 40 százaléka tervezi, hogy részt vesz a Magyar Nemzeti Bank mikro-, kis- és középvállalkozások számára szóló gazdaságvédelmi hitelprogramjában - derült ki a K&H Bank április közepi, 2247 cég megkérdezésével felméréséből. Pedig akkor még a program részleteit nem is ismerték az érintettek. A péntintézetnél április 22 óta igényelhetőek az NHP Hajrá termékek - többek között a beruházási hitelek, ideértve a pénzügyi lízinget, valamint a forgóeszköz és támogatás előfinanszírozási hitelek is.

"Az első tapasztalatok alapján jelentős az agrár szektor beruházási igénye, amelyek esetében a 80 százalékos kamattámogatással tudják az NHP hiteleket igénybe venni. Emellett

nagy az érdeklődés a forgóeszközhitelek iránt szektortól függetlenül”

– mondta el Hodina Péter, a K&H Vállalati értékesítési igazgatóság vezetője a cég közleménye szerint.

Az NHP Hajrá programtól a következő hetekben komoly felfutást várnak a szakemberek. A felmérés szerint ugyanis a megkérdezett kkv-k hatoda (17 százalék) tervez a koronavírus időszaka alatt rövid vagy hosszú lejáratú külső forrást igénybe venni, amelyet

a cégek 63 százaléka forgóeszköz finanszírozására fordítana.

Emellett 30 százalék gépek beszerzését, 25 százalék pedig ingatlanberuházást jelölt meg célként. Azok 60 százaléka, akik nem zárkóznak el a hiteltől, maximum 10 millió forintot venne fel, tervezetten 5 éves futamidőre.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×