eur:
394.44
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Traktor vezetőfülkéje a 38. AGROmashEXPO és a 10. AgrárgépShow szakkiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2020. január 22-én. A legnagyobb, négynapos agrárszakmai rendezvényen csaknem 350 kiállító mutatja be a mezőgazdaság legkorszerűbb technikáit, trendjeit.
Nyitókép: MTI Fotószerkesztőség/Mónus Márton

Főleg agrárberuházásokra megy az NHP Hajrá

Eddig elsősorban beruházási célokra igényelték a koronavírus válság kezelése érdekében létrehozott jegybanki program forrásait.

Az eddig az NHP Hajrá keretében a Budapest Bank által kihelyezett 19 milliárd forintnyi hitel fele az agráriumba érkezett - adta hírül a pénzintézet, megemlítve azt is, hogy ügyfeleik jellemzően beruházási célok finanszírozására fordítják a Magyar Nemzeti Bank válságkezelő csomagjának legnépszerűbb elemét. Egyébként három hónap alatt, július elejéig összesen már mintegy 123 milliárd forintnyi finanszírozást nyújtottak országszerte a vállalkozásoknak a bankok az NHP Hajrá keretében.

A Budapest Bank arra számít, hogy a konstrukció feltételeinek közelmúltban bejelentett könnyítésének köszönhetően a beruházási hitelkihelyezés felpörgése mellett a Forgóeszköz hitel is egyre kedveltebb lehet a vállalkozások körében.

„Úgy látjuk, hogy ügyfeleink bizakodók és pozitívan tekintenek a jövőbe. Mi ehhez igyekszünk minden szakmai és finanszírozási támogatást megadni nekik, mert úgy hisszük, hogy ha most gyorsan lépnek, és megfelelő válaszokat tudnak adni a piaci kihívásokra, akkor akár nyertesen is kikerülhetnek a jelenlegi helyzetből” – jelentette ki Kasziba Levente, a Budapest Bank vállalti üzletágának vezetője. A bank korábban az NHP FIX termékek kihelyezésében 16 százalékos piaci pozíciót ért el, és az NHP Hajrá esetében is meghatározó szerepet kíván betölteni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×