eur:
393.86
usd:
368.6
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke beszél a szövetség éves közgyűlésén a telki edzőközpontban 2019. május 10-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Csányi Sándor: mély a válság, de nem lesz tartós

Magyarország kilábal a válságból, a többi ország szolidaritására és a nemzetközi szervezetekre azonban nem lehet számítani – véli Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója.

Csányi Sándor a „bezárkózás szellemében”, természetesen otthonából adott videointerjút a Brain Barnak, amelyet a Forbes.hu szemlézett. „Home office-ba vonultam, napi 10-12 órán át videokonferenciákon tartom a kapcsolatot a kollégáimmal” – kezdte a közel másfél órás beszélgetést az ország leggazdagabb embere.

Az OTP elnök-vezérigazgatója a bank állapotára kitérve megjegyezte: nincsenek likviditási gondjai vagy tőkeproblémái a válság közepette se. Bár a tőzsdei gyorsjelentésre még néhány napot várni kell, amennyiben konzervatívan képzik a céltartalékokat, az OTP stabil jövedelmet fog termelni ebben az évben is, tette hozzá.

A válsággal és annak alakulásával kapcsolatban optimistának tűnik, Csányi Sándor szerint a kis- és középvállalkozások jobban ki vannak téve a koronavírus-járvány okozta krízisnek, mint a több tartalékkal és kevesebb függő kapcsolattal bíró nagyobb cégek.

„A kisvállalkozások mindig nehezebb helyzetben vannak, hiszen jellemzőbb a környezetükben az erős verseny, mint a nagyvállalatoknál. A legjobb stratégia az volt – és most is az lesz –, hogy próbáljanak költséget minimalizálni és ez idő alatt korszerűsíteni a technikai feltételeiket.”

Csányi Sándor hozzátette: „összességében nagyon mély ez a válság, de nem gondolom, hogy tartós lesz. Be fog indulni az élet, és az lesz versenyelőnyben, aki felkészül az indulásra.”

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×