eur:
390.08
usd:
363.8
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay

Felpörgeti a hitelintézést a NAV

Már elérhető a Nemzeti Adó és Vámhivatal új szolgáltatása, mellyel pár kattintással beszerezhető a hitelfelvételhez szükséges adóhatósági jövedelemigazolás.

Jelentősen felgyorsulhat a hitelfelvétel a NAV új, online elérhető szolgáltatásával, az online kereset kimutatással - adta hírül közleményében az adóhatóság. A hitelfeligényléshez eddig is szükség volt ennek beszerzésére, azonban mostanáig csak a NAV ügyfélszolgálatain, postán, ügyfélkapun keresztül elektronikusan lehetett kérni.

Mostantól azonban az új keresetkimutatás online, az eBEV-portálon keresztül igényelhető

, és ha az igénylő az adóhatóság által készített tervezetben lévő adatokat rendben találja, a NAV elküldi azt a KHR-t (központi hitelinformációs rendszert) kezelő pénzügyi vállalkozásnak, aki a közvetlenül a megjelölt banknak továbbítja. Ez pedig jelentősen lerövidíti az ügyfél, a NAV és az adott bank közötti kommunikációt.

A szolgáltatás további előnye, hogy

nem kell hozzá semmilyen külön kitöltőprogramot vagy alkalmazást, nyomtatványt letölteni, az egész folyamat végigvihető online, bármilyen okoseszközön.

Fontos különbség, hogy a keresetkimutatás – szemben a jövedelemigazolással, ami lezárt adóévi adatokat tükröz – a munkáltatók, kifizetők által havonta NAV-hoz lejelentett legfrissebb adatok alapján készül. Tehát mindig az igénylést megelőző második hónap utolsó napjáig terjedő 12 hónap adatait tartalmazza.

Ha valakinek még nincs ügyfélkapuja, de igénybe szeretné venni ezt a szolgáltatást, akkor ügyfélkaput személyesen a NAV bármelyik ügyfélszolgálatán, a kormányablakokban, a kijelölt postákon vagy akár a külképviseleteken is nyithat.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×