eur:
395.33
usd:
372.31
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Személyi jövedelemadó-bevallást adnak fel a 62-es postán, Budapesten. Éjfélkor lejár az szja-bevallások beadásának határideje. Megerősített szolgálattal készült a várható adóbevallási rohamra a Magyar Posta.
Nyitókép: Soós Lajos

Még egy hónapig kérhető az szja-tervezet postázása

Idén is lehet, akár sms-ben is kérni, hogy a NAV postázza papíron a személyi jövedelemadó tervezetet. Március 16-ig van erre lehetősége az adózóknak.

Akinek még nincs ügyfélkapuja, és nem is szeretne nyitni, az idén is kérheti az szja-bevallási tervezetének postázását - írja az MTI a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (AV) közleményére alapján.

Ehhez az érintetteknek az adóazonosító jelet és a születési dátumot kell eküldeniük sms-ben vagy egyéb módon eljuttatni a NAV-hoz március 16-ig. Az adóhatóság idén is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti azok szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik: legyen az munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy egyéni vállalkozó.

Az elkészített tervezeteket a NAV március 15-től elektronikus formában

, KAÜ azonosítás (ügyfélkapu, e-személyi igazolvány, telefonos azonosítás) utáni belépést követően elérhetővé teszi.

Az elkészült tervezeteket a NAV tértivevényesen április 30-áig küldi el postán az igénylőknek.

Aki lecsúszik a határidőről, május 20-ig személyesen, a NAV ügyfélszolgálatain kérheti adóbevallási tervezetének nyomtatását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 21:13
×
×
×
×