eur:
395.02
usd:
371.02
bux:
65160.25
2024. április 19. péntek Emma
Zürich, 2011. augusztus 5.Az összes létező svájci frank bankjegy látható a 2010. augusztus 12-én készült képen. Az általános befektetői bizalomvesztés terhe alatt felgyorsult a befektetési eszközök árfolyamvesztése a nemzetközi devizapiacokon; a forint is e folyamat sodrásában gyengül, árfolyama az amúgy is erősödő svájci frankkal szemben új mélypontra esett 254,80 forintos jegyzésen. (MTI/EPA/Gaetan Bally)
Nyitókép: Az összes létező svájci frank bankjegy látható a 2010. augusztus 12-én készült képen. (MTI/EPA/Gaetan Bally)

Új rekord: 340 forint fölé ment az euró

Szerdán folyamatosan veszített értékéből a forint, míg végül délután öt előtt átlépte a 340-es szintet az EUR/HUF árfolyam.

Múlt pénteken 339,2 forintot kértek egy euróért, ezzel múlt 11 éves trendvonalat tört át a forint az uniós valutával szemben. Szerdán azután ismét történelmi mélypontra gyengült a forint (339,37), délután pedig még ezt is sikerült alulmúlni, és az árfolyam átlépte a 340-es szintet.

A Portfolio megjegyzi, hogy még a négyhavi mélypontra bukó euróval szemben sem tudott talpra állni a forint. Csütörtökön inflációs adat érkezik, a várakozások szerint magasabb is lehet, mint a Magyar Nemzeti Bank toleranciasávja. A portál elemzése kiemeli: "a gyengülő forint fő oka az összes feltörekvő piaci deviza között a forint legalacsonyabb reálkamata (nominális rövid pénzpiaci kamat mínusz infláció), az ugyanis rontja a forint devizapiaci vonzerejét, sőt bátorítja azon piaci pozíciók felvételét (carry trade), amelyek az alacsony kamattartalmú forintból magasabb kamatozású devizák vételét jelentik".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×