eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: NIF Zrt.

Alagutat is kap az M0-s új szakasza

Közel 700 millió forintot költ a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a körgyűrű nyugati szektorának előkészítésére.

Megkezdődik az M0-s körgyűrű nyugati szektorának előkészítése, ez a szakasz köti majd össze a 10-es számú főutat az M1-es sztrádával. Az előkészítésre 683 millió forintot költenek el és várhatóan 2020 májusában fejeződik be, számolt be a Napi.hu.

A NIF tájékoztatója szerint 18 kilométer hosszú, kétszer kétsávos autóút épül, nyomváltozattól függően 5,5-9,8 kilométeres alagúttal. "A megvalósíthatósági és a környezeti hatástanulmány elkészítésére, valamint a jogerős környezetvédelmi engedély megszerzése vonatkozó tervezés folyamatban van" – tájékoztatott az infrastruktúra-fejlesztő.

A társaság szerint fontos, hogy a nyomvonal kialakítása a társadalmi, természet- és környezetvédelmi érdekeket a lehető legnagyobb mértékben figyelembe vegye, mivel az érintett terület természetvédelmi szempontból igen érzékeny.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×