eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nyitókép: Pixabay

Nem érdemes sokáig várni a fenyővásárlással

Idén is a luc-, a nordmann és az ezüstfenyő a légnépszerűbb. A szakemberek szerint nem érdemes a fenyőfavásárlást az utolsó pillanatra hagyni, mert nem lesznek sokkal alacsonyabbak az árak.

Nordmann, ezüst- és a lucfenyő – ezek a legnépszerűbb fenyőfatípusok idén is. A sorrend azonban országrészenként változik – mondta az InfoRádiónak Biza Klára, a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének elnöke. Míg Kelet-Magyarországon a lucfenyő fogyott el legelőször, az ország többi részében inkább a nordmannt favorizálják a választók.

Sokaknál elsősorban anyagi kérdés, hogy milyen fenyőfát választanak

– tette hozzá Biza Klára. A nordmann fenyők azonban nagyon formásak és nem hullik a tűlevelük, az ezüstfenyő illatos és szép, a lucnak eedig főként az áremelkedése miatt csökkenhetett a népszerűsége – jegyezte meg az elnök.

A Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének elnöke arról is beszélt, hogy a lucfenyő ára jelentősen, 20-25 százalékkal emelkedett. Így már közel annyiba kerül, mint a nordmann. A szakember aról is beszélt, hogy

nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a fenyőfavásárlást,

mert nem lesznek sokkal alacsonyabbak az árak. Mint mondta: már sokan vásároltak, eddig is szépen fogytak a fenyők.

Nyugat-Magyarországon több száz család foglalkozik a karácsonyfának való fenyő termesztésével – mondta a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének elnöke, aki komoly iparágnak nevezte a karácsonyfa-termesztést. Biza Klára hangsúlyozta, hogy a fa kivágása nem károsítja a természetet, hiszen ültetvényből származnak. Az ünnepek után a növényeket komposztják, így visszatér a természetes körforgásba, szemben

a műanyagfenyővel, amely viszont nagy ökológiai lábnyomot hagy, amíg Magyarországra ér.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×