eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Fenyőfát vág ki egy férfi Bebők Józsefné birtokán a Zala megyei Nemespátrón 2018. november 23-án. Az ország egyik legnagyobb fenyőnevelő térségében elkezdődött a karácsonyi fenyőfák kivágása.
Nyitókép: MTI/Varga György

Ezért lesz drágább a karácsonyfának való idén

Nem esett elég eső, ki vannak száradva a fenyőfák. Későn is tudták elkezdeni a vágást - ugyanezért. Hűvös helyen tartsuk a fenyőt, amíg fel nem díszítjük - hangzik a jótanács.

A meleg, csapadékhiányos idő miatt ötödével drágább lesz idén a fenyőfa - derül ki a Sonline.hu somogyi portál összeállításából.

Nyáron a jelöléssel már megkezdődött a munka, ezekben a napokban a vágást is megkezdték a leendő karácsonyfák láncfűrészes kivágását. A mostani munkakezdés egyébként későinek számít, de korábban nem is lehetett megkezdeni, mert a kiszáradt fenyők hamarabb kezdik majd hullajtani a tűleveleket.

Az idén a prognózis szerint

20 százalékkal többe kerül majd a lucfenyő tavalyhoz képest.

Hiány talán nem lesz, de a jó minőségű, formás fát érdemes időben megvenni a szakemberek szerint.

A luc métere 3500-4000 forintba kerülhet majd, az ezüsté 4000-4500-ba.

Jótanács: vásárlás után próbáljuk hűvösben tartani, amíg lehet.

Az árusítás december második hetében kezdődhet.

A termesztő és árusítóhelyeken egyébként gyakoriak a lopások ilyentájt, csak Somogy megyében 100 millió forintos kárt okozhatnak, ezért polgárőröket is bevonnak a védekezésbe idén.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×