eur:
385.9
usd:
355.46
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Fenyőfát vág ki egy férfi Bebők Józsefné birtokán a Zala megyei Nemespátrón 2018. november 23-án. Az ország egyik legnagyobb fenyőnevelő térségében elkezdődött a karácsonyi fenyőfák kivágása.
Nyitókép: MTI/Varga György

Ezért lesz drágább a karácsonyfának való idén

Nem esett elég eső, ki vannak száradva a fenyőfák. Későn is tudták elkezdeni a vágást - ugyanezért. Hűvös helyen tartsuk a fenyőt, amíg fel nem díszítjük - hangzik a jótanács.

A meleg, csapadékhiányos idő miatt ötödével drágább lesz idén a fenyőfa - derül ki a Sonline.hu somogyi portál összeállításából.

Nyáron a jelöléssel már megkezdődött a munka, ezekben a napokban a vágást is megkezdték a leendő karácsonyfák láncfűrészes kivágását. A mostani munkakezdés egyébként későinek számít, de korábban nem is lehetett megkezdeni, mert a kiszáradt fenyők hamarabb kezdik majd hullajtani a tűleveleket.

Az idén a prognózis szerint

20 százalékkal többe kerül majd a lucfenyő tavalyhoz képest.

Hiány talán nem lesz, de a jó minőségű, formás fát érdemes időben megvenni a szakemberek szerint.

A luc métere 3500-4000 forintba kerülhet majd, az ezüsté 4000-4500-ba.

Jótanács: vásárlás után próbáljuk hűvösben tartani, amíg lehet.

Az árusítás december második hetében kezdődhet.

A termesztő és árusítóhelyeken egyébként gyakoriak a lopások ilyentájt, csak Somogy megyében 100 millió forintos kárt okozhatnak, ezért polgárőröket is bevonnak a védekezésbe idén.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×