eur:
392.24
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a megújult pécsi Virágh-ház átadásán 2015. július 9-én. A háttérben Páva Zsolt, Pécs polgármestere (b) és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Az Országgyűlés döntése értelmében több, jelenleg állami tulajdonban lévő ingatlan kerülhet vissza egyházi tulajdonba.
Nyitókép: Sóki Tamás

Nem tudni, hogy a távozó Szivek Norbert megtartja-e további tisztségeit

Egyelőre nem közölnek részleteket az illetékesek a vagyonkezelő távozó vezetőjének további tisztségeiről.

Az InfoRádiónak már hétfő óta nem válaszol a nemzeti vagyon kezelésért felelős tárca nélküli miniszter hivatala.

"A megegyezés szerint Szivek Norbert minden más állami vállaltnál betöltött tisztségéről lemond? Visszahívják Szivek Norbertet ezekből a pozíciókból? Milyen pozícióban számít Bártfai-Mager Andrea miniszter asszony Szivek Norbert tanácsadására?"

Bártfai-Mager Andrea, tárca nélküli miniszter kommunikációs főosztályától ezekre, és még további kérdésekre kértünk választ. Később a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt is hiba kereste az InfoRádió a témában.

Bártfai-Mager Andrea miniszter asszony hivatala múlt hét közepén adott ki közleményt, miszerint

a társaság megváltozott feladat és hatásköre miatt augusztus végével távozik posztjáról Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő első embere.

Szivek Norbertre a jövőben a nemzeti vagyon kezelésének stratégiai kérdéseiben, tanácsadóként számítanak. A három hét múlva távozó szakember esetében tehát nem tudni, hogy megtartja-e más állami és egyéb cégekben meglévő tisztségeit, vagy mindenhonnan visszahívják.

A távozó vezető jelenleg közel tucatnyi cégben tulajdonos, vagy visel valamilyen tisztséget. Tagja az igazgatóságnak a Richter Gedeon Nyrt.-nél, de az állami cégek közül az MVM-ben és a Magyar Postánál, valamint a Panrusgáz Kereskedelmi Zrt.-nél is igazgatósági tag, a MOL Nyrt-nél pedig felügyelőbizottsági tag. Nem tudni, hogy augusztus végéig, vagy utána is megtartja-e ezeket a pozícióit, de

van olyan forrás, mely arról számol be, hogy a távozó vezérigazgató egy távoli országban kaphat diplomáciai feladatokat.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×