INFORÁDIÓ 
2019. május 22. szerda
Júlia, Rita

vagyonkezelő

szivek norbert

bártfai-mager andrea

Pécs, 2015. július 9. Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a megújult pécsi Virágh-ház átadásán 2015. július 9-én. A háttérben Páva Zsolt, Pécs polgármestere (b) és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Az Országgyűlés döntése értelmében több, jelenleg állami tulajdonban lévő ingatlan kerülhet vissza egyházi tulajdonba. MTI Fotó: Sóki Tamás

Nem tudni, hogy a távozó Szivek Norbert megtartja-e további tisztségeit

Infostart / InfoRádió - Czwick Dávid

Egyelőre nem közölnek részleteket az illetékesek a vagyonkezelő távozó vezetőjének további tisztségeiről.

Az InfoRádiónak már hétfő óta nem válaszol a nemzeti vagyon kezelésért felelős tárca nélküli miniszter hivatala.

"A megegyezés szerint Szivek Norbert minden más állami vállaltnál betöltött tisztségéről lemond? Visszahívják Szivek Norbertet ezekből a pozíciókból? Milyen pozícióban számít Bártfai-Mager Andrea miniszter asszony Szivek Norbert tanácsadására?"

Bártfai-Mager Andrea, tárca nélküli miniszter kommunikációs főosztályától ezekre, és még további kérdésekre kértünk választ. Később a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt is hiba kereste az InfoRádió a témában.

Bártfai-Mager Andrea miniszter asszony hivatala múlt hét közepén adott ki közleményt, miszerint

a társaság megváltozott feladat és hatásköre miatt augusztus végével távozik posztjáról Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő első embere.

Szivek Norbertre a jövőben a nemzeti vagyon kezelésének stratégiai kérdéseiben, tanácsadóként számítanak. A három hét múlva távozó szakember esetében tehát nem tudni, hogy megtartja-e más állami és egyéb cégekben meglévő tisztségeit, vagy mindenhonnan visszahívják.

A távozó vezető jelenleg közel tucatnyi cégben tulajdonos, vagy visel valamilyen tisztséget. Tagja az igazgatóságnak a Richter Gedeon Nyrt.-nél, de az állami cégek közül az MVM-ben és a Magyar Postánál, valamint a Panrusgáz Kereskedelmi Zrt.-nél is igazgatósági tag, a MOL Nyrt-nél pedig felügyelőbizottsági tag. Nem tudni, hogy augusztus végéig, vagy utána is megtartja-e ezeket a pozícióit, de

van olyan forrás, mely arról számol be, hogy a távozó vezérigazgató egy távoli országban kaphat diplomáciai feladatokat.
Nyitókép: Sóki Tamás

Kapcsolódó hang

Távozik Szivek Norbert a Vagyonkezelő éléről
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018