eur:
393.85
usd:
367.97
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A Telenor üzent Magyarországnak

A Telenor üzent Magyarországnak

Magyarországon marad Telenor, a kormány pedig nem tárgyalt mobilszolgáltató megvásárlásáról.

Az elmúlt hetekben erősödtek fel ismét a Telenor jövőjéről szóló találgatások. Január vége felé a sajtó arról számolt be, hogy a vállalat több régiós érdekeltségét is eladná, később a Portfolio írt arról, hogy információik szerint egy magyar alapkezelő jelentkezett be a Telenor magyarországi üzletrészéért - mondta a portál elemzője.

Szandányi Levente elmondta, hogy a piacról származó információik szerint nemcsak az amerikaiaktól kaphatott ajánlatot a Telenor, hanem magyarországi cég is küldött egy indikatív árajánlatot.

Február elején az InfoRádió is megkereste a Telenort, amire a cég azt közölte, hogy „felelős tőzsdei cégként nem kommentálnak piaci találgatásokat”.

Egy, a telekommunikációs szektort jól ismerő forrás az InfoRádiónak azt mondta, hogy a Konzum Alapkezelő nem felel meg a Telenor Magyarország anyavállalata által támasztott kritériumoknak.

A héten több új fejlemény történt, amely igyekszik eloszlatni a kételyeket. Korábban Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter részéről is felmerült, hogy az állam is működtessen egy mobilszolgáltatót, így akár a Telenor felvásárlását sem zárták ki a szakértők.

Azonban február 8-án Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselőnek válaszolt Lázár János arra, hogy a kormány tervezi-e magyarországi mobilszolgálató megvásárlását. Erre a miniszter írásban úgy reagált: „Tájékoztatom, hogy írásbeli kérdésének témáját képező előterjesztést a kormány nem tárgyalt.

Végül a Telenor a Facebookon azt üzente: a társaság az országban marad, és ügyfeleinek a kiszolgálásáért dolgozik a továbbiakban is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×