eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Egyre inkább érintve fizetünk

A magyarországi bankkártya-tulajdonosok fele használja az érintéses (PayPass) funkciót, 13 százalékuknak van lehetősége, de nem él vele, több mint egyharmaduk kártyája még nem alkalmas rá - írja a pénteki Világgazdaság a GKI Zrt. júliusi felmérésére hivatkozva. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint egyre többen fizetnek érintéssel Magyarországon.

Biztató, hogy az érintéses fizetésre alkalmas bankkártyák birtokosainak négyötöde használja is ezt a funkciót - írja a napilap a GKI felmérése alapján.

Míg a 30 év alattiak 59 százaléka él a lehetőséggel, addig az 50 év felettieknél csupán 32 százalék ez az arány.

Ahogy nő az iskolai végzettség, úgy nő az erre irányuló nyitottság is: az egyetemi diplomával rendelkezők 89 százaléka használ PayPasst.

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint az első negyedévben is folytatódott az érintéses technológia térnyerése a vásárlásoknál: az érintéses tranzakciók számának bővülése mintegy 80 százalék volt az előző esztendő azonos időszakához képest.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×