eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68089.87
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A jegybank is megszólalt Bróker Marcsi ügyében

Nem éri anyagi hátrány a Kun-Mediátor Kft. volt befektetőit követelésük érvényesítése során a jegybank által kiszabott piacfelügyeleti bírság miatt - hangsúlyozta a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Sajtóhírekre reagálva az MNB közleményében felidézte: már tavaly augusztusban felhívták a figyelmet arra, hogy a csődtörvény szerint a károsultak kifizetése a felszámolás során megelőzi a jegybank által kiszabott piacfelügyeleti bírság teljesítését.

A csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló törvény szerint a nem vállalkozásuk keretében eljáró magánszemélyek anyagi követeléseit időben korábban kell teljesíteni, mint azokét az intézményekét, amelyek adók módjára történő köztartozásokat kívánnak érvényesíteni a felszámolás során. Az MNB kiemelte: a jegybank által jogerősen kiszabott, be nem fizetett bírságok az adók módjára behajtandó köztartozások körébe tartoznak.

Az ügyben több sértett feljelentése után 2015 áprilisában indult büntetőeljárás, miután a Kun-Mediátor Kft. karcagi fiókjában nem jutottak hozzá a befektetésükhöz. A feltételezett elkövető addigra külföldre szökött, ezért ellene európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A Bróker Marcsiként emlegetett nőt a Karib-tengeri Belize-ben fogták el a helyi hatóságok, onnan múlt kedden hozták vissza Magyarországra a 62 éves karcagi asszonyt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×