eur:
393.5
usd:
364.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Új elnök-vezérigazgató a nemzeti közműszolgáltató élén

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. élére a nemzeti fejlesztési miniszter Kóbor Györgyöt nevezte ki hétfőtől - közölte a társaság az MTI-vel hétfőn.

Az ENKSZ múlt heti tájékoztatása szerint a nemzeti

közműszolgáltató éléről október 1-jével távozott közös megegyezéssel Horváth Péter János, aki a részvénytársaság 2015-ös létrejötte óta töltötte be az elnök-vezérigazgatói tisztséget.

Kóbor György 2000-2010 között az E.ON Hungária Zrt.-nél dolgozott, nyolc évig az E.ON Energiakereskedő Kft. ügyvezető igazgatójaként, majd a vállalat energia-beszerzésért és energia-értékesítésért felelős vezérigazgató-helyetteseként. Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese volt 2010-2012 között, ezután a MET Power Magyarország vezérigazgatója. 2013-ban visszatért az MVM-hez, ahol - az ENKSZ élére történő kinevezéséig - ismét a gazdasági vezérigazgató-helyettesi pozíciót töltötte be - tájékoztatott az ENKSZ.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×