INFORÁDIÓ
2022. július 2. szombat
Ottó

energetika

2022.06.29. 20:29

Gázhiány esetén üzemben maradnak a cseh szénerőművek

Földgázhiány esetén üzemben maradnak azok a szénerőművek Csehországban, amelyeket máskülönben emissziós problémák miatt le kellene állítani – jelentette ki Jozef Síkela cseh ipari és kereskedelmi miniszter. Szlovákiában más a helyzet: az állam nem támogatja tovább a barnaszénbányászatot.
2022.05.26. 20:00

Eduard Heger: Vlagyimír Putyinnal szemben túl sokáig védekeztünk

A szlovák kormányfő a davosi Világgazdasági Fórumon arról beszélt, hogy Ukrajna győzelmén múlik Szlovákia sorsa. „Ha Ukrajna elbukik, Szlovákia lesz a következő” – fogalmazott Eduard Heger a világ legfontosabb gazdasági szereplői előtt. A szlovák miniszterelnök elmondta, az Európai Unió várja azokat az országokat, amelyek képesek teljesíteni a csatlakozási feltételeket. Hangsúlyozta azt is, hogy kulcskérdés az energiahordozók diverzifikálása, de ahhoz, hogy ez működjön, az egész Európai Uniónak egységesen kell fellépnie.
2022.05.18. 19:36

Jenei András: a háború vége sem oldaná meg Európa energiapiaci válságát

Az orosz olajról jó eséllyel leválhat Európa, a gázról viszont a következő két-három évben szinte lehetetlen lesz azoknak az országoknak, amelyeknek nincs tengeri kijáratuk, illetve infrastruktúrájuk – véli Jenei András energiapolitikai szakértő. A KBA Közép-Európai Biztonsági Képzési és Kutatási Központ kuratóriumának elnöke, a Méltányosság Politikaelemző Központ vezetőségének tagja az InfoRádió Aréna című műsorának volt a vendége.
2022.05.01. 20:49

Meglehet a jövő energiahordozója

Hosszú távon a hidrogén is nyertese lehet az energiahordozók jelenleg politikailag bizonytalan helyzetének. 2040 után az energiaellátás akár 60 százalékát is ez az anyag adhatja – véli a Magyar Hidrogénszövetség elnöke.
2022.04.01. 17:05

Növekszik a szlovák kétely az orosz gázszállítások megbízhatóságával kapcsolatban

„Szlovákiának vészforgatókönyveket kell készítenie arra az esetre, ha Oroszország hirtelen leállítaná az Európába irányuló gázszállításokat” – jelentette be Eduard Heger szlovák miniszterelnök, akinek az orosz gázszállítások megbízhatóságával kapcsolatos kételyei egyre növekednek. Úgy véli, az összes uniós tagállammal együtt alternatív megoldásokat kell találni, hogy megvédjék a háztartásokat és az ipart.
2021.09.21. 17:06

A szén-dioxid-válság miatt „törölhetik” a brit karácsonyt

„A szén-dioxid-hiány miatt törölhetik a karácsonyt” – ezzel a sokkoló megjegyzéssel jellemezte a vezető brit pulykatenyésztő és -feldolgozó cég a földgáz drágulása nyomán előállt szén-dioxid-válságot, amely hatalmas hullámokat vet a brit élelmiszer-ágazatban.
2021.05.21. 06:27

Papírakkumulátorokkal forradalmasítanák a piacot

A most használt lítiumion-akkumulátoroknál hatékonyabb energiatárolási megoldást ígér a japán Nippon Paper. Sok kutató szkeptikus, de a vállalat nagyon határozott a terveit illetően.
2021.03.08. 20:53

Sehol sem olcsóbb a földgáz Európában, mint Budapesten

Továbbra is a magyar fővárosban a legolcsóbb a lakossági földgáz 29 európai főváros közül, az áramért pedig csak Belgrádban fizetnek kevesebbet a fogyasztók a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) februári nemzetközi árösszehasonlító vizsgálata szerint.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018