eur:
394.25
usd:
369.7
bux:
65209.95
2024. április 19. péntek Emma

Címke: energetika (82 cikk)

Szijjártó Péter: két okból megy szembe Magyarországgal az unió – videó
2023. szeptember 17. 13:18
Szijjártó Péter: két okból megy szembe Magyarországgal az unió – videó
Az ukrajnai háború miatt a régi ellátási útvonalak elakadtak, megsemmisültek. Ezért Magyarországnak új kapcsolatokra, új utánpótlási útvonalakra van szüksége, és a türk államok hidat képezhetnek Kelet és Nyugat között – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Bloomberg hírügynökségnek Isztambulban adott, a Facebook-oldalára vasárnap feltett videóinterjúban.
Gázhelyzet: Európa nem dőlhet hátra
2023. szeptember 5. 11:18
Gázhelyzet: Európa nem dőlhet hátra
A 2022-es év egyik legfontosabb kérdésévé az európai energia biztosítása vált. Az Oroszország és Ukrajna között kirobbant háború következtében az öreg kontinens igyekezett minél jobban függetleníteni magát az orosz energiahordozóktól is. Bár részsikerek vannak, az igazán érintett országok esetében a leválás nem tud egyik pillanatról a másikra zökkenőmentesen lezajlani – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből.
Nagy energetikai álmokat dédelget a kormány
2023. augusztus 31. 15:52
Nagy energetikai álmokat dédelget a kormány
Bár egy energetikai átmenet közepén vagyunk, egyre nagyobb teret nyernek a megújuló energiaforrások, az ország nyersanyagkincsét ki kell termelni és fel kell használni, így a hazai bányászat a jövőben is kulcsfontosságú lesz – mondta Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára a 73. bányásznap országos központi ünnepségén a Békés vármegyei Kardoskúton.
×
×
×