eur:
389.44
usd:
362.83
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hányadik Matolcsy György az európai pénzügyminiszterek rangsorában?

A Financial Times idén is összeállította az Európai Unió 19 legnagyobb országa pénzügyminisztereinek rangsorát. A Magyarországot képviselő Matolcsy György, akárcsak tavaly, most is a 17. helyen végzett, csak az olasz és a görög pénzügyminiszter szerepelt rosszabbul. A három szempont alapján összeállított listán a svéd Anders Borg lett az első, a német Wolfgang Schäuble a második helyre került.

A brit üzleti napilap minden évben összeállítja az uniós pénzügyminiszterek rangsorát, és a pénzügyi vezetők teljesítményét három szempont (politikai, gazdasági és hitelességi) alapján értékeli.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter összességében a 17. helyen végzett, akárcsak tavaly (bár tavaly még osztozott a spanyol miniszterrel a helyen, aki viszont a 13. helyre jött föl idén). Matolcsynál rosszabbul csak az adósságválságban újabban előkerült Olaszország (Giulio Tremontival) és Görögország pénzügyminisztere (Evangeosz Venizelosz) szerepelt.

Magyarország az FT rangsorában nem csúszott hátrébb az elmúlt két évhez képest, hiszen a 2009-es listán Oszkó Péter szintén a 17. helyet szerezte meg.

Matolcsy a 19 ország minisztere közül a legrosszabb minősítést kapta a politikai szempont alapján, hitelesség alapján tizenhatodik, gazdasági szempontok alapján tizedik.

A régióból idén is jól szerepelt Jacek Rostowski lengyel pénzügyminiszter, harmadik lett. Ivan Miklos szlovák pénzügyminiszter hatodik, így három helyett jött föl, a cseh pénzügyminiszter pedig a tizenkettedik helyről került a nyolcadikra.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Orbán Viktor: "Ha béke lenne, a magyar gazdaság növekedése kétszeres is lehetne"

Orbán Viktor: "Ha béke lenne, a magyar gazdaság növekedése kétszeres is lehetne"

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió "Jó reggelt, Magyarország!" c. műsorában adott élő interjút, a kormányfő arról beszélt, ha béke lenne, akkor a magyar gazdaság növekedése kétszeres is lehetne.  A német gazdaságot hazavágta a háború, és Magyarországnak nagyon fontos, hogy hozzáférjünk a nyugati piacokhoz. Ha ők döcögnek, akkor ez ránk is hat. Ha 2025-ben is háborúval kell számolni, akkor meg kell emelni a háborús kiadásokat is. Az EU-tagságról leszögezte,  hogy bent jobb, mint kívül.  Azt is kijelentette, hogy a kormány szerint fontos, hogy a magyar emberek ugyanolyan áron jussanak hozzá az üzemenyaghoz, ahogyan a szomszédaink.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×