eur:
389.19
usd:
362.6
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

MFKI: növelni kellene a francia cégek magyarországi jelenlétét

A Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara (MFKI) célkitűzése, hogy minél több francia vállalat jelenjen meg Magyarországon a növekedés és a munkahelyteremtés elősegítése érdekében - közölte az érdekképviselet

A több mint 200 tagot számláló Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara a válság idején is arra törekszik, hogy a francia-magyar üzleti közösséget mobilizálja az eredményes üzleti lehetőségek kiaknázása érdekében.

Az érdekképviselet szerint a magyar gazdaságban a francia jelenlét meghatározó: Franciaország a negyedik legnagyobb befektető Magyarországon, az Európai Unió országai között hatodik legnagyobb export- és negyedik importpiaca a magyar vállalkozásoknak.

A francia vállalatok nagy része már a kilencvenes évek elejétől a magyar gazdaság számottevő szereplője. Napjainkban több mint 350 francia érdekeltségű vállalat van jelen Magyarországon, amelyek közel 60 ezer főt foglalkoztatnak, s együttes forgalmuk 2009-ben megközelítette a 9 milliárd eurót.

A közleményben Sylvian Cotten, az MFKI elnöke úgy nyilatkozott, hogy a kamara a dinamikus fejlődés iránt elkötelezetten, a szolgáltatások minőségének biztos tudatában segíti a magyar és a francia vállalatok együttműködését.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×