eur:
389.67
usd:
362.69
bux:
67995.88
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Vigyázat: a késedelmi pótlékról sem küld levelet az APEH!

Az APEH 2009-től az elektronikus bevallóknak nem küld sem folyószámla kivonatot, sem a 2008. évre felszámított késedelmi pótlékról szóló értesítőt. Annak érdekében, hogy ezek az adózók is pontos képet kaphassanak pótlék-kötelezettségükről, a pótlék alapjáról és a számítási módjáról az adóhatóság a folyószámla lekérdezés mellett lehetővé tette a késedelmi pótlék megtekintését is.

Mától az elektronikus bevallók az interneten tájékozódhatnak a 2008. évre felszámított késedelmi pótlékukról, a pótlékkal érintettséget kétféle módon lehet megtekinteni.

- A folyószámla lekérdezése során, 2009. november 16-i végdátum megadásával. Aki érintett 2008. évre pótlékkötelezettséggel, a megállapított összeg előírását a folyószámla késedelmi pótlék adónemén (magánnyugdíj-pénztárak késedelmi pótlék adónemein) 2009. november 16-i dátummal láthatja.

- A "Pótlék levezetés/Lekérdezés" menüpont megnyitásával (a menüpont felhasználói leírása az eBEV felületen olvasható.)

Aki nem érintett 2008. évre késedelmi pótlékkal, erről szöveges üzenet megjelenésével kap tájékoztatást, aki igen, annak a pótléklevezetése jelenik meg a képernyőn. A pótléklevezetés végén a "Megfizetendő pótlék" mezőben szereplő összeg előírása pedig a folyószámlán, a megfelelő késedelmi pótlékadónemen 2009. november 16-i dátummal található.

Az adózó kifogással élhet, amennyiben eltérést tapasztal a saját nyilvántartása és a pótléklevezetés adatai között. Az észrevételeket illetékmentesen és írásban a folyószámlát vezető illetékes igazgatósághoz lehet benyújtani.

A késedelmi pótlék befizetési határidejére: 2009. november 16.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×