INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Felpörgött az albérleti piac, csökkennek az árak

Infostart / InfoRádió
Beindult az albérleti szezon: bővült a kínálat és 5-10 százalékkal csökkentek az albérleti díjak - mondta a Duna House elemzője. Murányi Ákos kiemelte: a külföldiek kizárólag a belső kerületekben vesznek bérbe lakást, a magyarok rugalmasabbak.

Megpróbálják kiadni lakásukat azok, akik a válság miatt eladni már nem tudták, így sok új szereplő jelent meg az albérleti piacon - közölte az InfoRádióval a Duna House elemzője. Murányi Ákos elmondta: a kínálat bővülésével 5-10 százalékkal csökkenhetnek az árak, vagyis az albérletet keresők bátran alkudhatnak.

Míg korábban a legtöbben hosszú távra próbálták kiadni lakásukat, most egyre gyakoribb, hogy három vagy hat hónapra keresnek albérlőt, ezzel csökkentve veszteségeiket - emelte ki az elemző.

A külföldiek az V., VI., VII. kerületi lakásokat keresik, de Budára nem mennek át, míg a hazai érdeklődők számára az ár, a közlekedés, valamint az iskola vagy munkahely közelsége a legfontosabb - fejtette ki Murányi Ákos.

Az elemző közölte: a panellakások bérleti díja alacsony, de a magas rezsiköltség sokakat elriaszt, többen keresik a panel programban résztvevő lakásokat.

Hanganyag: Panulin Ildikó

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk