eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az Opel dolgozói lemondanak a nyaralási pénzükről

Az Opel gyár németországi telephelyeinek majdnem 30 ezer alkalmazottja lemondott a nyaralási bérkiegészítésről és a fizetésemelésről, hogy ezzel is segítse a cég fennmaradását. Mint emlékezetes a közelmúltban a berlini kormány másfél milliárd euróig terjedő hitelgaranciát biztosított, hogy az osztrák-kanadai autóalkatrész-gyártó Magna cég át tudja venni az Opel-gyárakat.

Az Opelnél a nyáron kifizetett szabadságpénz a havi fizetés 85 százalékát teszi ki, de az autógyár csaknem 30 ezer németországi alkalmazottja lemondott az idei nyaralási pénzről, és arról is, hogy a szakszervezetek által kialkudott béremelést kivitelezzék.

A munkavállalók érdekképviseleti szervei hangsúlyozták, hogy ezzel is elő akarják segíteni az Opel fennmaradását. Nem titkolták azonban azt sem, hogy ha a Magnával kezdett átvételi tárgyalások kudarcot vallanak és az Opel ténylegesen csődbe megy, a következő havi fizetéssel követelni fogják a nyaralási bérkiegészítést, valamint a jövő hónaptól járó emelést.

A jelek szerint újabb versenytársa van a már végleges és egyértelmű győztesnek vélt kanadai-osztrák autóbeszállítónak, a Magnának, holott eddig úgy tűnt, hogy a Magna az egyedüli esélyes a csődbe jutott amerikai General Motors tulajdonát képező Opelnek a megvásárlására.

Erre vall az a tény, hogy tegnap a kínai állami autógyártó óriás, az Automotive Industry Corporation engedélyt kapott az Opel üzleti könyveinek átvizsgálására.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×