eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Halétel
Nyitókép: Pixabay

Az időjárás most belenyúl sokak karácsonyozásába

Sokan tartják az ünnepi fogásokat, illetve azok alkatrészeit az erkélyeken karácsonykor. Most azonban ezt nem ajánlják a szakemberek!

Többnyire felhős időre számíthatunk több hullámban csapadékkal, legfeljebb szombat délelőtt szakadozhat, vékonyodhat átmenetileg a felhőzet, és ekkor van esély a csapadékhajlam csökkenésére is.

Éjszaka eső, havas eső, havazás egyaránt előfordulhat, utóbbira a középhegységeinkben és a főváros tágabb térségében van nagyobb esély.

Szombaton a délnyugati megyékben eső, másutt havas eső, havazás is valószínű. Átmeneti vizes, tapadó hóréteg több helyen kialakulhat - amely elsősorban a magasabban fekvő helyeken akár vastagabb is lehet -, de késő délutántól enyhülés kezdődik, így gyors olvadásnak indul a hótakaró.

A nyugatias szél többször megerősödik, több helyen viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

A hőmérséklet a déli órák környékén általában 1 és 9 fok között várható, majd hazánk nagyobb részén visszaesik a hőmérséklet, ám a délnyugati, nyugati részeken tovább enyhül az idő szombaton.

Az ünnep napjaiban akár 13-15 fok is lehet nappal a hőmérséklet, tehát tavasziasnak mondható időjárásban lesz részünk.

Számos helyen éjszaka sem lesz hidegebb 6-8 foknál karácsonykor, ezért emlegetik a meteorológusok, hogy ne az erkélyeken, teraszokon parkoltassuk az ünnepi ételeket...

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×