eur:
390.36
usd:
368.53
bux:
55356.93
2023. szeptember 26. kedd Jusztina, Pál
Nyitókép: Pixabay

Vigyázat, berobban a nyár!

Vasárnap már 30 fok közelébe kúszik a hőmérő.

Szombaton és vasárnap napközben is sok napsütésre számíthatunk gomoly-, és kevés fátyolfelhővel. Az ország nagy része szárazon marad, de elsősorban a déli, délkeleti, keleti részeken helyenként kialakulhat zápor, zivatar. Éjszaka átmenetileg lecsengenek a csapadékgócok, és a gomolyfelhők nagy része is összeesik. Az északi, északkeleti szelet több helyen élénk lökések kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10 és 16 fok között alakul, de a szélcsendes völgyekben ennél hűvösebb lehet az idő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 23 és 28 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában

Az Északnyugat-Európa felett elhelyezkedő anticiklon alakítja kontinensünk nagy részének időjárását, hatására a legtöbb helyen napos, száraz idő a meghatározó. A Balkán-félszigeten és a keleti országokban a nedves, labilis légtömegben több helyen alakul ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás is előfordul. A spanyol partoknál villámárvizeket okozó kisebb légörvény lassan nyugat felé halad és gyengül, így már kevesebb helyen okoz jelentős mennyiségű csapadékot. A Kárpát-medence továbbra is az anticiklon peremén helyezkedik el, a labilis légtömegben záporok, zivatarok még lehetnek főleg a déli tájakon.

Várható időjárás vasárnap éjfélig:

----------------------------------

Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 25. 08:05
×
×
×
×