eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Vigyázat, berobban a nyár!

Vasárnap már 30 fok közelébe kúszik a hőmérő.

Szombaton és vasárnap napközben is sok napsütésre számíthatunk gomoly-, és kevés fátyolfelhővel. Az ország nagy része szárazon marad, de elsősorban a déli, délkeleti, keleti részeken helyenként kialakulhat zápor, zivatar. Éjszaka átmenetileg lecsengenek a csapadékgócok, és a gomolyfelhők nagy része is összeesik. Az északi, északkeleti szelet több helyen élénk lökések kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10 és 16 fok között alakul, de a szélcsendes völgyekben ennél hűvösebb lehet az idő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 23 és 28 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában

Az Északnyugat-Európa felett elhelyezkedő anticiklon alakítja kontinensünk nagy részének időjárását, hatására a legtöbb helyen napos, száraz idő a meghatározó. A Balkán-félszigeten és a keleti országokban a nedves, labilis légtömegben több helyen alakul ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás is előfordul. A spanyol partoknál villámárvizeket okozó kisebb légörvény lassan nyugat felé halad és gyengül, így már kevesebb helyen okoz jelentős mennyiségű csapadékot. A Kárpát-medence továbbra is az anticiklon peremén helyezkedik el, a labilis légtömegben záporok, zivatarok még lehetnek főleg a déli tájakon.

Várható időjárás vasárnap éjfélig:

----------------------------------

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×