eur:
393.63
usd:
364.79
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Igencsak fontos funkcióval turbózták fel az Apple Watch-ot

A Parkinson-kór vagy "reszkető bénulás" egyelőre gyógyíthatatlan, ám kezelhető betegség, amely több mint 10 millió embert érint világszerte.

Az Apple Watch egy ideje már képes következtetni erre az eltésére, méghozzá specifikus tesztek elvégeztetésével. Mivel sok ember kipróbálta ezeket, értékes statisztikai adatokat gyűjthettek a kutatók, és mostanra egy fejlesztő az eszköz eddigi képességeit magasabb szintre emelte.

A San Franciscó-i székhelyű Rune Labs nevű startup engedélyt kapott az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságától (az FDA-tól), hogy Parkinson-kór megfigyelő alkalmazását egyéni adatok gyűjtésére használja, s ezzel segítse az orvosokat - írta a hvg.hu.

A vállalat StrivePD nevű szoftvere az Apple Movement Disorder API-ját használja a Parkinson-kór tüneteinek (pl. remegésének és diszkinetikus szimptómák) nyomon követésére az Apple Watch segítségével. Az adatokat egy iPhone-alkalmazásban gyűjtik össze, amely lehetővé teszi a betegek számára, hogy rögzítsék tüneteiket, és figyelhessék a gyógyszerek hatását.

A felhasználók így hamar értesítést kaphatnak, ha felmerül náluk az elváltozás gyanúja, ha pedig már diagnosztizált betegek, akkor az Apple Watch (és a hasonló, egész nap viselt eszközök) lehetővé tehetik a tünetek csaknem folyamatos nyomon követését, segíthetik a szakembereket a betegség előrehaladásának pontosabb nyomon követésében, és módosíthatják a kezelést a ritka rendelői látogatások között.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×