INFORÁDIÓ
2021. május 18. kedd
Alexandra, Erik

m1-es

rosszullét

buszvezető

volánbusz

Dráma az M1-esen, menet közben rosszul lett az utasokkal teli busz vezetője

Dráma az M1-esen, menet közben rosszul lett az utasokkal teli busz vezetője

Infostart

A Volánbusz Balassagyarmatra tartó járatán utazott a Készenléti Rendőrség munkatársa, az ő határozott fellépésének köszönhető, hogy nem történt tragédia.

Varga-Csikász Bese törzsőrmester július 1-jén 24 órás, külgazdasági és külügyminisztériumi szolgálata után Újpest-Városkapunál szállt fel a járatra. A jármű a Váci úton haladt, majd az M2-es autóútra kellett volna letérnie, csakhogy a sofőr nem kanyarodott le. Ez percekkel később tűnt fel, amikor az utasok zúgolódni kezdtek - emlékszik vissza a történtekre a fiatal rendőr.

A törzsőrmester a police.hu portálnak elmondta, hogy a odament a vezetőhöz, hogy figyelmeztesse, nem jó irányba tart. A nyugdíjas korú sofőr azt mondta, eltévedt, de a következő lehetőségnél visszakanyarodik az M0-sra.

Varga-Csikász Besének ezek után feltűnt, hogy a sofőr sávváltások közben is bizonytalan. Újra odament hozzá, majd megkérdezte, segíthet-e valamiben. A férfi azt mondta, eltévedt, most vezeti először a járatot.

Ekkor már érzékeltem, hogy zavart

– folytatta. Ezek után felhívta a Volánbusz központi számát, majd igazolta magát. Elmondta, hogy mit tapasztalt a sofőrrel kapcsolatban. Percek alatt kiderült, hogy a férfi tényleg félrebeszél: 30 éve ugyanazon a vonalon dolgozik.

A busztársaság már a hívás előtt, a GPS adatai alapján felfigyelt arra, hogy valami gond van a járattal.

Akkor már percek óta hiába próbálták telefonon elérni a sofőrt.

A Volánbusz illetékese és a törzsőrmester megegyeztek abban, hogy meg kell állítani a legelső lehetőségnél a buszt.

Letettem a telefont, aztán a buszvezetőhöz léptem – mondta a törzsőrmester. – Mondtam neki, hogy jobb lenne, ha megállnánk. Kértem, húzódjunk le. Nagy szerencsénk volt, mert Vácnál, pont egy gyorsító sáv végén egy olyan kijárathoz közelítettünk, ahol nem akadályoztuk a forgalmat.

A sofőr megállította a buszt, behúzta a féket, majd bekapcsolta a vészvillogót. Kinyitotta az ajtókat, végül leállította a motort. A rendőr ekkor egy határozott mozdulattal elvette az indítókulcsot, az utasoknak pedig elmondta, hogy azért álltak meg, mert rosszul van a sofőr, és megnyugtatta őket, hogy már felvette a kapcsolatot a Volánnal. Útban van a mentesítő járat, ami továbbviszi őket.

Tíz perccel ezután a rendőrök, majd mentők is megérkeztek, a mentőorvos a tünetek alapján arra gyanakodott, hogy a buszvezető stroke-ot kaphatott. A sofőrnek az volt a szerencséje, hogy a rosszullét korai stádiumában került szakember kezébe.

Nyitókép: police.hu
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018