eur:
392.8
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: police.hu

Dráma az M1-esen, menet közben rosszul lett az utasokkal teli busz vezetője

A Volánbusz Balassagyarmatra tartó járatán utazott a Készenléti Rendőrség munkatársa, az ő határozott fellépésének köszönhető, hogy nem történt tragédia.

Varga-Csikász Bese törzsőrmester július 1-jén 24 órás, külgazdasági és külügyminisztériumi szolgálata után Újpest-Városkapunál szállt fel a járatra. A jármű a Váci úton haladt, majd az M2-es autóútra kellett volna letérnie, csakhogy a sofőr nem kanyarodott le. Ez percekkel később tűnt fel, amikor az utasok zúgolódni kezdtek - emlékszik vissza a történtekre a fiatal rendőr.

A törzsőrmester a police.hu portálnak elmondta, hogy a odament a vezetőhöz, hogy figyelmeztesse, nem jó irányba tart. A nyugdíjas korú sofőr azt mondta, eltévedt, de a következő lehetőségnél visszakanyarodik az M0-sra.

Varga-Csikász Besének ezek után feltűnt, hogy a sofőr sávváltások közben is bizonytalan. Újra odament hozzá, majd megkérdezte, segíthet-e valamiben. A férfi azt mondta, eltévedt, most vezeti először a járatot.

Ekkor már érzékeltem, hogy zavart

– folytatta. Ezek után felhívta a Volánbusz központi számát, majd igazolta magát. Elmondta, hogy mit tapasztalt a sofőrrel kapcsolatban. Percek alatt kiderült, hogy a férfi tényleg félrebeszél: 30 éve ugyanazon a vonalon dolgozik.

A busztársaság már a hívás előtt, a GPS adatai alapján felfigyelt arra, hogy valami gond van a járattal.

Akkor már percek óta hiába próbálták telefonon elérni a sofőrt.

A Volánbusz illetékese és a törzsőrmester megegyeztek abban, hogy meg kell állítani a legelső lehetőségnél a buszt.

Letettem a telefont, aztán a buszvezetőhöz léptem – mondta a törzsőrmester. – Mondtam neki, hogy jobb lenne, ha megállnánk. Kértem, húzódjunk le. Nagy szerencsénk volt, mert Vácnál, pont egy gyorsító sáv végén egy olyan kijárathoz közelítettünk, ahol nem akadályoztuk a forgalmat.

A sofőr megállította a buszt, behúzta a féket, majd bekapcsolta a vészvillogót. Kinyitotta az ajtókat, végül leállította a motort. A rendőr ekkor egy határozott mozdulattal elvette az indítókulcsot, az utasoknak pedig elmondta, hogy azért álltak meg, mert rosszul van a sofőr, és megnyugtatta őket, hogy már felvette a kapcsolatot a Volánnal. Útban van a mentesítő járat, ami továbbviszi őket.

Tíz perccel ezután a rendőrök, majd mentők is megérkeztek, a mentőorvos a tünetek alapján arra gyanakodott, hogy a buszvezető stroke-ot kaphatott. A sofőrnek az volt a szerencséje, hogy a rosszullét korai stádiumában került szakember kezébe.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×