eur:
389.2
usd:
361.65
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Még nem lélegezhetnek fel a parlagfű-allergiások

Noha az elmúlt héten országos átlagban csökkent a parlagfű pollenszórása, a hatfokozatú riasztási skálán több helyütt még negyedik szintű, azaz sötétbordó riasztás van érvényben - közölte a tisztiorvos Facebook oldala csütörtökön. A parlagfű pollenkoncentrációja továbbra is eléri azt a szintet, amely az allergiásoknál erős tüneteket vált ki - hangsúlyozták.

Az általános helyzettől eltérően Szombathely és Szeged környékén múlt héten emelkedett a pollenszám a levegőben, Békéscsaba környékén pedig tetőzött a parlagfű pollenszórása. A Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer (PPRR) térképe szerint sötétbordó színű riasztás van érvényben Pécs, Szekszárd, Kecskemét és Békéscsaba térségében.

Az ország jelentős területén ugyan valamivel enyhébb a pollenszórás, de az még mindig a nagyon magas kategóriába tartozó, így az ország nagy részén bordó színű riasztás van érvényben.

Egyes területeken, például Gyöngyös és Nyíregyháza térségében már csak másodfokú, azaz vörös riasztás van érvényben. Tatabánya és Eger térségében a levegő napi pollenszem-tartalma köbméterenként már csak harminc és ötven között alakulhat, de mivel ez még mindig magasnak számít, ezeken a területeken elsőfokú, piros riasztás van érvényben - olvasható a PPRR térképen.

A pollenjelentés folyamatosan nyomon követhető az Országos Környezetegészségügyi Intézet honlapján (oki.antsz.hu) és az ÁNTSZ weblapján, valamint a tisztiorvos facebook oldalán.

Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos korábban azt mondta: a magyar lakosság 25-30 százaléka allergiás, 1,5-2 millió ember pedig kifejezetten a parlagfűre érzékeny.

Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

Aréna
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Este is gyengül a forint

Este is gyengül a forint

Hétfő este az euróval egészen február óta nem látott szintre erősödött a forint. Ezt követően kedden nem látni nagyobb elmozdulásokat, az euróval szemben gyengülésben van a magyar fizetőeszköz. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×