eur:
387.73
usd:
357.75
bux:
68180.99
2024. május 17. péntek Paszkál

Így vásárolnak idén az ajándékozók: kevesebbet, kisebbet, olcsóbbat

Idén leginkább hordozható műszaki cikkeket vásárolnak a magyarok karácsonyi ajándék gyanánt - mondta az InfoRádiónak a DEPO.hu üzletágvezetője. Szabari László szerint ebben az évben az átlagos ajándékozási költségkeret jóval százezer forint alatt marad.

Jellemzően mobil eszközöket keresnek idén a vásárlók, olyanokat, mint a digitális fényképezőgép, GPS, mobiltelefon, vagy a notebookok - mondta az DEPO.hu üzletágvezetője. Szabari László hozzáfűzte, hogy a tavaly slágernek számító LCD televíziók iránt némiképp csökkent a kereslet, mert ezeket a készülékeket kezdik kiszorítani a LED tévék.

Ilyenkor jó alkalom kínálkozik arra is, hogy az ajándékozók megvásárolják az olyan napi használati eszközöket, mint a mikrohullámú sütő, kenyérpirító vagy a szendvicssütő, de a legtöbben maradnak a híradás- és számítástechnikai cikkeknél - szögezte le.

Az árakról nyilatkozva Szabari László azt mondta: míg tavaly a legolcsóbb LCD tévé is százezer forint fölött volt, idén ez már nem igaz, ugyanez a helyzet például a jobb képességű digitális fényképezőgépekkel, amelyek átlagára szintén csökkent.

Talán ezért költenek kevesebbet ebben az évben a vásárlók a műszaki szaküzletekben. De lehet, hogy amiatt is, mert jobban meggondolják, mit és mennyiért vásároljanak. A költségkeret így jellemzően jóval százezer forint alatt marad - állapította meg az üzletágvezető, aki úgy vélekedett: a karácsonyi roham még csak ezután kezdődik.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×