eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A közösségi oldalak a legnépszerűbb randihelyek

A Facebook és a MySpace közösségi oldalak a párkeresésben már népszerűbbek, mint a szórakozóhelyek - derült ki egy brit felmérésből.

A kutatást a brit OnePoll.com internetes kutatócég készítette el háromezer, 20 és 40 év közötti netező megkérdezésével. Az online felmérésből kiderült, hogy négyből egy megkérdezett már randizott, vagy randizni fog olyannal, akivel közösségi oldalon keresztül ismerkedett meg.

"Hagyományosan a pub volt az a központi találkahely, ahol sok pár a bárpultnál ismerkedik össze. Ma már az olyan közösségi oldalak, mint a Facebook vagy a MySpace vették át a központi ismerkedőhelyek szerepét" - kommentálta a vizsgálat eredményét a kutatócég szóvivője, aki hozzátette: úgy tűnik, a netezők nemcsak új szerelmek keresésére, de a régi kapcsolatok felmelegítésére is használják a közösségi oldalakat. A megkérdezettek több mint harmada vallotta be, hogy újra felvette a kapcsolatot régi párjával az interneten keresztül.

A kutatásból kiderült az is, hogy a megkérdezettek közel fele - egész pontosan 46 százaléka - úgy gondolja, hogy most már könnyebb megismerkedni valakivel a közösségi oldalakon, mint élőben, 57 százalékuk pedig azt mondta: sokkal magabiztosabban kommunikálnak online. Harmaduk azért kedveli jobban ezt a módszert, mert még mielőtt találkoznának a kiszemelttel, már sok információt megtudhatnak róluk, ráadásul a közösségi oldalak lerövidítik a párkeresésre fordított időt.

Sokan úgy tartják, hogy a hagyományos ismerkedési módszerekhez képest ma már sokkal "trendibb" párt találni a Facebookon vagy a MySpace-en. Talán ez magyarázza azt, hogy a megkérdezettek negyede bevallotta: abban a reményben töltenek fel magukról előnyös képeket, hogy a leendő társ megnézi a közösségi oldalon a kiszemelt profilját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×