eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Megbocsátotta a diákcsínyt az iskola - 90 év múlva

Érettségijének 90. évfordulója alkalmából az andoveri Phillips Akadémia megbocsátotta C. Yardley Chitticknek, hogy Humphrey Bogarttal és más iskolatársaival kiosont az iskolaudvarról 1918-ban.

Az intézmény legidősebb élő tanulója ma 107 éves. Az idei évzáró ünnepélyen is megjelent, ahol a jelenlegi iskolaigazgató méltatta az idős férfi életét és az iskolának tett szolgálatait, egyúttal elmondta: Chittick 1918-as naplóbejegyzéséből kiderül, hogy egy tavaszi éjjelen kisurrant az iskola területéről Bogarttal és más barátaival, mivel egy hirtelen kitört tüzet akartak szemügyre venni.

Az igazgató kijelentette: a diákok ugyan még hajnali háromkor sem értek vissza, de most mégis minden akkori, a szökésért kirótt büntetést érvénytelenít a szökevényekkel szemben. Az egybegyűltek ezután állva ünnepelték a koros csínytevőt, aki meglepetten, szerényen és boldogan mosolygott rájuk.

Chittick - aki még ma is maga készíti el reggelijét és délutáni teáját - szerint hosszú életének titka az "átlagos élet. Sosem ittam túl sokat, de szeretem a nőket".

Az andoveri középiskolába egyébként azért íratták annak idején, mert korábbi iskolájában megbukott franciából. Később ilyesmi már nem fordult elő vele: a rangos Massachusettsi Műszaki Egyetemen (MIT) diplomázott, majd életét a szabadalmi jognak szentelte. Egy alkalommal visszautasította Thomas Alva Edison állásajánlatát egy golfklubéért, mivel az "szórakoztatóbbnak tűnt".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×