eur:
395.15
usd:
371
bux:
65118.41
2024. április 19. péntek Emma

Titokzatos betegséget okoz az űrből érkezett azonosítatlan tárgy

Hatszáz ember betegedett meg Peruban egy titokzatos betegség következtében, amelyet egy űrből érkező tárgy - valószínűleg meteorit - becsapódása okozott. A tárgy az Andokban csapódott be.

Fejfájásra és hányingerre panaszkodtak azok, akik elmentek megnézni a becsapódás helyszínét, ahol valamilyen gázt lélegeztek be. Az Andok elzárt területére már elindultak a kutatók, hogy mintákat vegyenek, és megállapítsák, valóban meteorit csapódott-e be.

"Azért kértük szakértők segítségét, mert aggódunk. Az emberek rettegnek, mert egy bika már elpusztult, és több állat megbetegedett" - mondta el egy helybéli.

A Limától 1300 kilométerre délre fekvő Caracas közelében élők szombaton éjszaka számoltak be a hatóságoknak arról, hogy egy tűzgolyót láttak suhanni az égen. A tárgy becsapódása 30 méter széles és 6 méter mély krátert ütött a földbe.

A kráter helyi tisztségviselők jelentése szerint bűzös, ártalmas gázokat bocsát k magából. A perui nukleáris energiával foglalkozó intézet egyik szakértője szerint sugárzást nem mértek, és kizárt, hogy a becsapódott tárgy műhold lett volna.

"Minden jel meteorit becsapódására utal. Ilyen esetben normális a gázok kibocsátása, hiszen a meteorit anyaga megolvad, amikor beérkezik a Föld légkörébe, becsapódás után pedig vegyül a földben található anyagokkal" - magyarázta Renan Ramirez.

Honorio Campoblanco vezető perui geológus mindenesetre felszólította a helyi hatóságokat: akadályozzák meg az embereket abban, hogy a becsapódás helyére zarándokoljanak. Így megelőzhetőek a további megbetegedések.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×